Että miksi ihmeessä kaikki se, mitä näin raskaana ollessa pitää noita lisäpillereitä syödä, maistuu tai haisee kamalalle? Olen vetänyt kohta kolmisen viikkoa rautaa, viimeiset puolitoista tupla-annoksia. Ja herraisä että kaikki kokeilemani rautavalmisteet maistuu ihan kamalalle. Tableteista jää suuhun tosi ikävä jälkimaku pitkäksi aikaa, eikä sitä saa mitenkään pois. Poretabletti maistuu hirveälle, ja haisee vielä kamalammalle. Jos porelasi on yön yli tiskikoneessa, koko kone haisee aamulla sille, ja pistää yökkäämään. Magnesiumtabletit ovat niin isoja, että jäävät kurkkuun kiinni, tai meinaavat tulla takaisin samaa tietä.

Apteekissa en kehtaa kysellä niiltä farmaseuteilta, vai  mitä ne nyt onkaan, että minkä makuisia tai kokoisia mikäkin lisäravinne on. Jotenkin tuntuu kummalta, että maailma on täynnä kaikenlaisia makuaineita, joilla saadaan luoja ties mikä maistumaan luoja ties mille. Mutta että kaikki rautavalmisteet maistuu vaan ihan paskalle. Tai siis en tiedä miltä paska maistuu, kun ei oo kokemusta, mutta pahalle tai kamalalle ovat liian pliisuja ilmaisuja tässä tapauksessa. Ei liene kenenkään etu, että kun sitä rautaa elimistö kipeästi tarvitsee, niin se meinataan oksentaa samantein pois. Ja parin viikon kuurin jälkeen pelkkä ajatuskin sen ottamisesta saa aikaan puistatuksia. Minun on siis ihan joka päivä, kaksi kertaa pakotettava itseni ottamaan ne rautatabletit, koska tiedän synnytyksen jälkeisen elämän olevan kamalaa ellen saa tuota hemoglobiinia tästä nousemaan, ja joudun jäämään sairaalaan asumaan viikoiksi.

Että voisko joku lääkefirma tehdä kaikista pillereistä vaikka suklaan tai toffeen makuisia, koska niistä tykkää melkein kaikki. Tai vaikka salmiakin. Tai omenan. Tai ihan minkä muun makuisia vaan mitä ne on nykyään. Kiitos.