Imetyksen tuki Ry on lakossa viikon 38. Miksi? Koska vapaaehtoisvoimin pyöritetyn yhdistyksen jatkorahoitus on katkolla. Ja miksikö yhdistyksen toiminta on tärkeää? Siksi koska yhteiskunta ei pysty (tai halua) tarjoamaan tukea meille äideille, jotka apua imetykseen tarvitsemme. Ja sitä apua tulee varmaan lähes jokainen uusi äiti tarvitsemaan, ainakin minä tarvitsin.

Meillä imetys sinällään sujui, maitoa tuli riittävästi, tankit pysyivät kunnossa, mutta imuote ja -asento olivat hukassa, joten alkuviikkoina imetys oli yhtä taistelua. Rupesin miettimään asiaa, ja tajusin siinä hormoni- ja väsymyshuuruissanikin, että ei kai tän homman ihan NÄIN vaikeaa pitäisi olla. Onnekseni olin jostain lukenut yhdistyksestä ja osasin hakeutua heidän nettisivuilleen. Löysin hyvät ohjeet juuri meidän ongelmaamme ja imetys alkoi muutaman kokeilukerran jälkeen sujumaan paremmin. Sivuilta löysin myös hyviä vinkkejä mm. erilaisista imetysasennoista (ja siirryinkin imettämään istualtani heti kun aristava alapääni sen salli). Ilman yhdistyksen sivuja olisin varmaan lopettanut imettämisen heti ensimetreillä, kun se ei vaan onnistunut ja hermo meni sekä vauvalla, että äidillä.

Nyt yhdistyksen puolesta on vetämässä verkkoadressi, jonka ainakin itse kävin allekirjoittamassa, koska koen yhdistyksen toiminnan tärkeäksi. Yhdistyshän toimii vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisille ei voida korvata edes matkakuluja koulutuksista, jotka he käyvät voidakseen auttaa meitä äitejä kaikin mahdollisin tavoin, vaan jokainen maksaa kaiken omasta pussistaan.

Netissä surffaillessani törmään lähes joka viikko johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen, johon me suomalaiset olemme laittaneet rahaa, tehneet omin käsin sukkia/peittoja/kestovaippoja jne. Iso osa näistä hyväntekijöistä on varmasti äitejä. Näinköhän joku näistä äideistä osaisi käynnistää kampanjan varojen keräämiselle ihan kotimaisellekin yhdistykselle? Jos joku tästä innostuu, lupaan kantaa korteni kekoon mahdollisuuksieni mukaan. Helpoin tapa auttaa on liittyä yhdistyksen jäseneksi, hintaan 15€ / vuosi. Taidankin tästä lähteä jäsenyyttä hankkimaan.