Sain eräältä lehtikustannusyhtiöltä palkinnoksi parin numeron lehtitilauksen. Päätin sitten ikuisena laihduttajan valita sen laihdutuslehden. Joka hieman yllättäen, ja kaikesta ylimääräisestä diipadaapasta huolimatta oli jo ensiselauksella hyvin hyödyllinen valinta.

Lehdessä oli testi millainen lahduttaja olen. Testin tulos piti yllättävän hyvin paikkansa. Tuloksessa kehotettiin miettimään omaa tapaani laihduttaa ja kirjaamaan tavoitteet ylös ja tehdä "kartta" tavoitteiden saavuttamiseksi (tää karttajuttu lasketaan sit siihen diipadaapaan). Toisaalta lehdestä löytyi sitten infotaulu laihduttajan ruokavaliosta ja ehdotelmia siitä, mitä päivän aikana voi syödä. Päätin yhdistää testituloksen ehdotelman kirjoittamisesta ja ruokalistan. Ja aloittaa "tavoitekartan" piirtämisen siitä.

Ensimmäinen järkytys iski jo heti alkumetreillä. Minä olen syönyt täysin väärin. Jätän usein aamupalan kokonaan väliin ja korvaan sen parilla vesilasillisella ja kahvikupposella. Sen sijaan että söisin kunnolla. Aamiaisehdotuksissa oli lautasellinen puuroa, kaksi palaa täysjyväleipää tai smoothie (näitä aion kokeilla). Lounaalla syön kohtalaisen monipuolisesti, niitä kasviksiakin päivittäin. Ongelmani on vaan se hyvä ruoka, jota tekis mieli syödä kunnes on liian täynnä. Pyrin syömään salaatteja, mutta liian usein pasta tai pizza houkuttelee. Välipalan korvaan kupillisella kahvia. Siitäkin huolimatta, että välipalaksi kävis vaikka joku hedelmä. Päivällisellä syön hyvin vähän kasviksia, koska meidän perheen miehet ei oikein ajatukselle lämpene. Illalla päähäni tuli idea totuttaa miehet kasvisten syöntiin raastamalla ruokien sekaan esim. miedon makuista kesäkurpitsaa, porkkanaa jne. Tästä päästään alkuun ja toivon mukaan meidänkin pikkupojista saadaan terveellisesti syöviä ihmisiä. Syömiseni painottuu iltaan, vaikka pitäis tehdä just toisin päin. Syödä aamulla ja lounaalla hyvin ja keventää iltaa kohti. Smoothiet vois kai tehdä jo illalla valmiiksi ja syödä (juoda?) ekan satsin iltapalaksi ja toisen sit aamulla. Lisäksi: syön liian vähän proteiinia niiden kasvisten lisäksi. Ruokavalioon olisi syytä lisätä pähkinöitä, niistä saa hyviä rasvoja. Annoskokoja pitäisi kaiken kaikkiaan pienentää ja ateriamääriä lisätä. Mutta hei, teen sentään jotain oikeinkin. Syön lähes aina ruisleipää. Mikäli syön vaaleaa leipää, koitan valita täysjyväversion ja välttää kokonaan vehnästä tehtyä pullaleipää. Ja sokerin syöminen on taas vähentynyt melkoisesti, ihan nollassa ei olla, mutta ainakin lähellä.

No joo, laihduttaminen ei ole helppoa, mutta hitto että niitä tuloksia sais kyllä tulla vähän helpommalla.