Eilisen "Jee pääsen työhaastatteluun" -riemun jälkeen edessä olikin sitten normia huomattavasti paskempi aamu. Et näköjään ilostakin äitiä sakotetaan..

Päivä ei ikinä ala hyvin, mikäli se alkaa riitelyllä. Meillä kyllä riidellään joo, mutta harvoin heti aamusta. Ellei äiti ole superväsynyt. Joka sekin tila alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Ja kun riidan edetessä paljastuu, että kyseessä on vaan väärinkäsitys puolisoiden kesken, eikä voi siltikään antaa periksi vaan syyttää toista maailman turhimmasta jutusta, niin eipä se oma, puhumattakaan sen toisen aamu ihan parhaalla mahdollisella tavalla ala.

Heräsin aamulla siihen, kun kuopus kitisi. Poika ja sänky olivat pissasta märkiä. Koska on Miehen vuoro nousta tällä viikolla lasten takia, niin jatkoin uniani. Taisin hetkeksi torkahtaa, ja havahduin tuttuihin lussutusääniin. Esikoinen oli aamuhässäkässä löytänyt yöpöydälle unohtuneen tutin ja antaumuksella sitä sitten imeä lussutti. Oli mennä hermo, etenkin kun pojalla on nenä tukossa ja jokaista imaisua säesti tukkoinen ähinä. Kivahdin sitten Miehelle, että miks ihmeessä hän on antanut pojalle tutin. Syytinpä jopa siitä, että hän ei vieroitusta tutista olisi halunnut tehdä ylipäätään (tosi kypsää ja rakentavaa). Samaisen tutin piilottamisesta kävimme Miehen kanssa eilen illalla viimeiseksi keskustelua, ilmeisesti hän luuli minun hoitavan asian ja minä hänen. Rakentava aamunavaus oli siis valmis. Ja ai että on harmittanut koko päivän. Illan ohjelmaan taitanee kuulua koko kodin koluaminen ja kaikkien tuttien nakkaaminen roskiin. Joka olis pitänyt tehdä jo aikapäivää sitten, mutta eipä tehty. Oma moka.

Näin päivän valjettua koko tilanne on ihan älytön. En tiedä miksi ihmeessä edes luulin Miehen antaneen pojalle tutin. Toki poika on tutin perään kysellyt kotona, mutta olemme vain kyselyt ohittaneet ja vieneet pojan nukkumaan. Meillä kun tuo tutti on ollut käytössä vain nukahtamisen apuvälineenä. Oma mieli ei ole hyvä, eikä se Mieskään varmaan mitenkään parhaimmalla mielialalla ole. Toivottavasti ilta menee rauhallisemmin ja paremmin mielin.