Aamun parhaat naurut sai aikaan Aamulehti. Katsokaas tätä. Tampereen yliopistossa väitellyt tuore tohtori Stiina Hänninen on tutkinut laihdutusvalmisteita ja laihduttamista. Ja kuunnelkaas tätä: Väitöksen mukaan naiset laihduttavat saadakseen kauniimman vartalon :O Kyllä on kuulkaa taas käänteentekevä ja yllättävä tutkimustulos. Vähän vastaava kuin se, että hirviaidat teiden varsilla vähentävät hirvikolareita tai että moottoritien valmistuttua Helsingin ja Hämeenlinnan välillä autojen nokkakolarit vähenivät lähes 100%..

No joo, ehkä akateemiselle tutkijalle tutkimustulos on yllättävä, mutta kyllä voisin näin niinkun omasta kokemuksesta sanoa ihan tutkimattakin saman. Suurin osa laihduttavista kavereistani on tehnyt sen ulkonäkösyistä. Joukkoon mahtuu myös niitä, jotka ovat laihduttaneet muusta syystä, kuten terveydellisistä tai tullakseen helpommin raskaaksi. Mutta valtaosa tekee sen ihan siksi että näyttäis paremmalta. Jos kauneusihanne olis pyöreitä muotoja palvova, niin tuskinpa kukaan vaivautuisi laihduttamaan.

Ja tähän loppuun on ihan pakko mainita myös se tutkimustulos, jonka mukaan hieman pyöreät ihmiset elävät tikkulaihoja pidempään ja ovat onnellisempia. Ilmeisesti Suomen kokoisesta maasta alkaa noi tutkittavat asiat olla vähissä, kun tutkitaan itsestäänselvyyksiä. Vai ovatko akateemiset henkilöt vieraantuneet niin paljon meidän tavallisten tallaajien elämästä, että tällaiset tutkimustulokset ovat jotenkin yllättäviä ja käänteentekeviä?