Alkuun varoituksen sana herkkähipiäisimmille ihmisille. Ei kannata lukea tätä tämän pidemmälle.

Kuten kaikki raskaana olleet tietävät, raskaus aiheuttaa kaikenlaisia vaivoja ja vaikeuksia. Alavartalo-osa pukeminen on pirun hankalaa mahan kasvaessa, samoin kuin esim. sääri- yms karvojen ajelu. Liikkuminen on ähinää ja puhinaa. Ja se närästys, pahoinvointi sekä erilaiset kivut ja säryt. Onneksi nämä vaivat unohtuvat melko nopsaan lapsen syntymän jälkeen, koska muuten ihmiskunta olisi varmaan kuollut sukupuuttoon. Tai ainakin meitä olisi älyttömän paljon vähemmän. Mikä nyt sinänsä ei olisi välttämättä noin ympäristön kannalta huono asia ollenkaan.

Ihan uutena ilmiönä minulle tuli eilen hernekeiton sietämättömyys. Olen tähän saakka kuulunut siihen ihmisryhmään, joka ei kyseisestä ruoasta ole ilmavaivoja saanut. En, vaikka annokseen olisi yhdistänyt ruisleipää ja piimää. Hernekeitto on aina ollut mielestäni hyvää ja koska noita ruoan lieveilmiötä ei ole aikaisemmin esiintynyt, otinpa sitten eilen lounaaksi annoksen keittoa ja kasan lettuja.

Virhe. Mikä valtaisa virhe. Joskus iltapäivällä alkoi vatsassa tuntua porinaa. Sinnittelin kuitenkin sitkeästi, vaikka olo alkoi olla aika tukala ja tuskaisa. Kun kotiin pääsin, niin urku aukesi. Dear god. Keski-Euroopan pahikset olisivat saaneet minusta tuossa jokunen vuosikymmen sitten oivallisen joukkotuhoaseen kaasukammioon. Sitä piisasi ja piisasi ja piisasi. Haju- ja ääniefektit olivat aivan omaa luokkaansa. Pelkäsin ajoittain kaasuttavani Jannen hengiltä. Kun pidättelystä aiheutuva kipu oli jotain aivan järkyttävää, ja pikkukaveri seurasi äippää huoneesta toiseen kuin hai laivaa. Mutta hengissä selvittiin tästäkin koettelemuksesta. Janne tosin saattoi jälleen kerran traumatisoitua pysyvästi, ääniefektit kun saivat pikkumiehen vetämään välittömästi maihin (äidin jalkojen juureen), kun kuvitteli että jossain porataan seinää. Reppana kun pelkää tuota poran ääntä aivan järkyttävästi. Oli aikas noloa selittää taaperolle, että ei kukaan poraa mitään missään, se oli äiti vaan..

Ihan vaan vinkiksi ja varoitukseksi muille kohtalotovereille, olkaa varovaisia sen hernarin kanssa. Tai varmistakaa ainakin, että syötte sitä sellaisena aikana, etteivät mahdolliset kaasuvaivat aiheuta haittaa muille kanssaihmisille.