Tipatonta tammikuuta vietetään jo kolmannen vuoden kokemuksella, että siinä ei ole enää mitään haastetta. Joten päätin lanseerata Herkuttoman Helmikuun. Ihan siksi koska raskausaikana tuli vietettyä niin herkullista elämää, että en enää mahdu normivaatteisiini (lue: perse ja moni muu paikka kropassa levisi aivan uusiin mittoihin. En ole synnytyksen jälkeen vielä uskaltautunut vaa'alle..)). Ja koska itsehillintäni on onnetonta, niin pakko kai tämä päätös on tehdä julkisesti. On paljon vaikeampaa menettää kasvonsa julkisesti kuin ihan oman perheen kesken.

Sen verran liennytystä joudun teemakuukauteen ottamaan, että Hermannin ristiäiset sattuvat ensi kuulle, joten ristiäisherkkuja aion vetää napa natisten. Pannassa ovat siis kaikki makeat, niin karkit kuin leivonnaiset (argh! myös laskiaspullat!) sekä sipsit sun muut rasvaiset snacksit. Tavoitteena on myös lisätä hedelmien ja vihannesten syöntiä.

Onnistumista pidän epävarmana, koska ihan rehellisesti on tunnustettava, että mikään ei piristä päivää vauvan kanssa valvottujen öiden jälkeen niin hyvin kuin suklaa. Siitä huolimatta aion yrittää. Ja jos jollakin on joku hyvä ja terveellinen vaihtoehto suklaalle, niin ideoita otetaan ilolla vastaan. En aio ruoskia itseäni mikäli vieraiden kanssa jotain herkkuja syön, mutta aion rajoittaa syötyjen herkkujen määrää radikaalisti. Yksi keksi paketillisen sijaan..

Ja jos tämä onnistuu, niin saatanpa viettää Makeattoman Maaliskuunkin tähän perään ;o)