Ostin jokunen vuosi sitten Tampereen kädentaito-messuilta pinkkiä puffalankaa sekä Marika Lepistön suunnitteleman Khaleesi kämmekkäiden ohjeen. Nyt sitten lopulta koitti se päivä, että lanka pääsi puikoille muuntumaan käsien lämmittimiksi ja vieläpä ihan itselle. Ohje on hyvin kirjoitettu ja kuvitettu. Kaaviot ovat selkeitä. Mallineule riittävän helppo, jotta sen oppi muistamaan, muttei niin helppo, että siihen kyllästyy.

Ja nyt, uskokaa tai älkää, kuva:

nimet%C3%B6n-normal.jpg

Ei kovin hyvä sellainen, mutta taattua kännykkälaatua. Ne on ihanat ja olleet käytössä ahkerasti. Tikuteltu 2,5 mm puikoilla. Ja lanka on Sukka-Puffaa. Näitä saatan ehkä tehdä jokuset lisää eri väreissä ja varrenmitalla.

Nyt puikoille pääsi Kelotakki nro 2, eli punaisesta Novitan Kelosta neulottava pitkä neuletakki. Yhden tällaisen jo neuloin, mutta se näytti Pikkusiskon päällä paljon paremmalta kuin minun, joten takki muutti siskon luokse. Nyt teen numeroa isomman takin numeroa isommilla puikoilla, josko tämä vaikka jäisi meille. Yritän siis käänteistä psykologiaa kevätsään suhteen: kun aloitan paksulangasta takin, sää lämpenee.