Tampereelle on syntynyt uusia ruokaravintoloita kuin sieniä sateella. Etenkin tämä alkuvuosi tuntuu olevan ravintolamaailmassa kulta-aikaa. Käyn päivittäin lounaalla keskustan alueella, ja viiden vuoden aikana lounaspaikkavalinnat ovat jokseenkin urautuneet. Siksi siis testailemme työkavereiden kanssa uusia lounaspaikkoja mieluusti. 

Ravintola Fafa's on ilmeisesti toiminut pääkaupunkiseudulla jo pidempään. Tampereen paikasta (Aleksanterinkatu 29) kuulin ensimmäisen kerran joitain viikkoja sitten. Tarkkaa avaamisajankohtaa en siis tiedä. Innostuin ruokalistan perusteella valtavasti, kun bongasin sen työpaikkamme keittiöstä. Tykkään saman genren Zeytuunista (Facebook-linkki), joka tarjoaa Lähi-idän makuja kasvisruokana. Zeytuun valittiin muuten  Cityn ravintolaäänestyksessä vuoden 2015 tulokkaaksi. Suosittelen kokeilemaan, mikäli paikka ei ole entuudestaan tuttu.

Mutta takaisin Fafa'siin. Viiden hengen porukasta kaksi otti kanapitan (hinta 9,90 €) ja loput kolme eri versioita kasvispitasta (7,90 € - 8,90 €). Kolme kasvisversiota saivat runsaasti kehuja, oma kanaversioni oli pettymys. Kana oli kuivaa ja sitä oli hintaan nähden todella vähän. Kasvisversiota saatan jossain kohtaa käydä kokeilemassa. Itse paikka oli sisustukseltaan hyvin pelkistetyn tyylikäs. Ruoka-annoksia ei tarjoiltu pöytään, vaan ne piti noutaa itse tiskiltä. Pitat oli täytetty ääriään myöten, valtaosa täytteestä oli salaattia, kanapaloja oli muutamia. Ruoka ei ollut erityisen hyvin maustettua, mausteinen kastike oli painunut leivän pohjalle ja löytyi siltä vasta viimeisille suupaloille. Tomaattipohjainen kastike oli kyllä hyvää. Huomioitakoon tässä, että en ottanut pitaani chiliä, koska en tiennyt varmaksi sen voimakkuutta.

Kouluasteikolla 4-10 annan lounaan arvosanaksi 6. Lounaaksi annos oli melko hintava, eikä hinta-laatu suhde oikein kohdannut. Seurueemme kasvisversiota saivat arvosanan 7, josta yksi piste rokotettiin siitä ettei annoksia tarjoiltu pöytään. Lisäksi miinuksena näen pikaruokalamaisen tarjolleasettelun, eli pitat syötiin perinteisesti paperitaskusta. Ihan jännä nähdä alkuinnostuksen jälkeen, miten ravintola sopeutuu kovien kilpailijoidensa seurassa.  

Fafa's ei varsinaisesti ole mikään lounaspaikka, vaan on avoinna klo 11-22, viikonloppuna jopa 04:än. Erillisiä lounastarjouksia ei siis ymmärtääkseni ole. Tämä selittänee osaltaan hinnanmuodostusta. Kerrottakoon vielä, että ravintola pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon "orgaanisia raaka-aineita" eli ymmärtääkseni luomua. Korjatkaa jos olen väärässä.