Kuten eilen kirjoitin, olen koittanut löytää sellasia kiireisiin lapsiperheaamuihin sopivia aamiaisratkaisuja, jotka tukisivat tätä elämäntapamuutosta. Tykkään smootheista, ja niitä meneekin useimpina aamuina. Teen ne edellisenä iltana jo valmiiksi, joten aamukiireessä ei tarvitse tehdä muuta kuin hörpätä aamiainen pikapikaa muun aamuhässäkän ohessa.

Eilen sitten intouduin kokeilemaan tuorepuuroja. Aloitin vielä sillain varovaisesti, tein koko lailla ohjeen mukaan: 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl maitoa, 1 pieni avokado soseutettuna, loraus maustamatonta jogurttia ja 1 rkl kaakaojauhetta. Päälle raastoin 2 palaa tummaa suklaata. Okei, en ehkä ole ihan kaikkein avomielisin ruokakokeilija, mutta tää yhdistelmä vaikutti helpolta, etenkin kun kaikki ainekset löytyivät kotoa.

Kun sekoitin mössön, heräsi epäilys. Kävin illan aikana pariin otteeseen kurkkaamassa jääkaapin ovelta, olisko se epämääräinen harmaanruskea sotku muuttunut yhtäkkiä joksikin kaikkia aisteja hiveleväksi. Joo, ei ollut.

Aamulla otin suurta urheutta osoittaen puurokulhon jääkaapista. Panostan kauniisiin astioihin, koska ruoan syöminen ihanalta lautaselta/kulhosta on mukavampaa, kuin rumalta. Oon outo sillä tavalla. Siinä kauniissa Taikakulhossa oli edelleen samanlainen mössö, vähän paksumpana vaan. En tiedä mitä odotin, mutta jääkaappikylmä puurontapainen sotku oli minun aisteilleni kaikella tapaa niin väärin. Koska oli kiire, enkä ehtinyt enää miettiä suunnitelmaa b, lusikoin puuron suuhun vauhdilla. Tämän syöminen ei ollut nautinto.

Luulen että suurin virhe tuli siinä, että raastoin suklaan. Nyt kaikki ainekset olivat koostumukseltaan samanlaisia. Suklaa olisi pitänyt rouhia, ja mukaan lisätä esim. pähkinärouhetta. Joskaan edes nämä toimenpiteet eivät olisi varmaankaan makua muuttaneet sen paremmaksi. Tai ehkä tää oli toiseksi suurin virhe, suurin taisi olla se, että koko setti oli aika ällöä.

Tumma suklaa sopi puuroon yllättävän hyvin. Kaakaojauhe ei niinkään. Käytin siis tavallista juomiin käytettävää kaakaojauhetta, en tummaa. Ehkä ohjetta pitäis jalostaa vielä hieman (koska vain tyhmät oppivat virheistään, tai jotain), käyttää tummaa kaakaojauhetta ja sokeria, sekä rouhittua suklaata ja pähkinää päälle.

Tuorepuuro on helppo valmistaa, mutta näköjään se ei välttämättä onnistu edes kokeneelta keittiöhenkilöltä, jos reseptiä ei mieti loppuun saakka. Kuvatodisteita aamiaisesta ei ole, koska puuro ei ollut millään lailla kuvauksellista missään vaiheessa valmistusprosessia. Plussaa ehdottomasti se, että puuro pitää nälän poissa pitkään, koska siinä on proteiinia. Lisäksi se täyttää vatsan äärimmilleen, koska siinä on hiiareita. Ja mikä tärkeintä, saa heti aamulla kasviksia koneeseen. Asia, joka ainakin minulle vaatii uudelleenopettelua.