Olen tehnyt päätöksen. Tänä vuonna joulukorttien sijaan laitan vastaavan summan rahaa hyväntekeväisyyteen. Ainoa ongelma on se, että minne sen avun kohdentaisi. Mies laittaa rahan Pelastusarmeijan Joulupataan. Minä harkitsen Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaista lahjaa tai Unicefin vastaavaa.

Ongelmana on se, mikä on se järkevin tapa auttaa. Laittaako rahaa ruokaan, terveydenhuoltoon, eläimiin, ympäristöön, koulutukseen… Rokotukset ovat tärkeitä, mutta onko niillä merkitystä jos lapsi kuolee nälkään? Lapsen eloonjäämisen kannalta hygienia ja terveydenhuolto ovat tärkeitä. Mutta pitäisikö sittenkin pelastaa seuraava sukupolvi ja tarjota koulutusta. Tärkeintä varmaankin olisi se, että ihmiset voisivat tulla toimeen omillaan. Mutta onko siihenkään edellytyksiä? Jos hankin kanaparven tai vuohen, niin mistä niille ruoka? Hoidetaanko eläimiä, jotka ovat monelle merkittävä toimeentulon lähde, paremmin kuin perheen lapsia? Hankitaanko ylimääräisellä rahalla lapsille koulutusta vai uusia eläimiä? Sosiaalinen omatuntoni kolkuttaa.

Puikoilla on Apupupua, Vaakatilkkuja yms. Saisi vaan aikaiseksi tehdä niitä riittävästi. Autettavia ihmisiä on enemmän kuin aikaa.