Ja meillä lomaillaan edelleen. Joulu meni rauhallisesti oman perheen kesken kotona. Joulupukki kävi ja toi valtavasti lahjoja. Meidän perheemme oli ilmeisesti ollut tosi kiltti, siitäkin huolimatta, että lapset eivät tottele edes nimeksi ja että äiti ja isä joskus karjuvat kuula punaisena jälkikasvulleen... Suoksikkeja pukinkontista ovat olleet Martin Tarinatalli ja Lauri Kilpa-auto DVD:t, Ipanapa 3 CD (joista etenkin äidin suosikki on Teippileikki, ja muukin perhe jammaa sen tahtiin mielellään), leikki-imuri, liitutaulu, puinen autoramppi, Autot Duplot, keinuhevonen jne jne jne.. Lahjoja avattiin tunti joulupukin käynnin jälkeen. Ehkä tulevina vuosina toivomme kimppalahjoja.. Joulu on lasten juhla, ja lasten ehdoilla meillä mentiinkin. Joulupukki kävi päiväunien jälkeen, joten leluilla oli hyvin aikaa leikkiä. Jannella meinasi usko loppua jo ensimmäisen paketin kohdalla, kun olimme kuorineet lahjan päältä yhden kerroksen paperia, oli alla toinen. "Missä mun lahjas oikein on!?", tuumasi herra 2v hieman huolestuneena. Janne oli myös sitä mieltä, että pukki voisi tulla myös seuraavana päivänä.

Joulusta ehdittiin juuri toipua, kun vuorossa olivat Antin 1v synttärit. Juhlapäivänä juhlimme pienesti perheen kesken, isommat juhlat juhlitaan loppiaisena. Jotenkin on ihan käsittämätöntä, että meidän pieni vauvamme on jo vuoden ja viikon päästä on edessä päiväkotiin lähtö. Eilen illalla molemmat pojat istuivat Miehen sylissä, ja tuntui ihan käsittämättömältä, että Janne oli saman ikäisenä yhtä pieni, jopa hieman pienempi kooltaan kuin Antti. Kuopus kun tuntuu ihan vauvalta vielä. Koko torstaipäivä meni muistellessa vuoden takaista, josta on minun mielestäni niin kovin lyhyt aika..

Ja eilen sitten vuosi vaihtui rakettien paukkuessa. Jytinä alkoi kuudelta ja jatkui yli puolenyön. Molemmat pojat pelkäsivät raketteja liki hysteerisesti. Antti kuitenkin nukkui yön kohtalaisen hyvin, Janne valvoi yli puolilleöin, kun joka ainoa paukahdus ja välähdys sai pikkumiehen pelkäämään. Jatkossa saatamme viettää uuden vuoden jossain maaseudulla, jossa ilotulitus ei varmaankaan ole ihan niin jatkuvaa kuin täällä kaupungissa. Suunnittelemani romanttinen uuden vuoden yö Miehen kanssa meni siis lievästi sanottuna poskelleen, mutta päätimme juhlia uutta vuotta tänään uudemman kerran, jahka ipanat on saatu unten maille.

Toivotan kaikille lukijoille tasapuolisesti Onnellista vuotta 2011. Olkoon se parempi kuin edellinen ja tuokoon runsaasti iloa elämäänne.