Joskus sitä ei aamulla herätessään tiedä, että iltaan mennesä on elänyt täydellisyyttä hipovan päivän. Näin minulle kävi eilen. Alku ei ollut lupaava: takana huonosti nukuttu yö, päätä särki unen puutteesta, ja mieli teki jäädä kotiin nukkumaan. Töissä oli normi päivä. Oli mukavia juttuja ja sitten niitä, jotka saivat miltei kirkumaan. Ajelin ruuhkassa töihin ja ruuhkassa kotiin. Perussettiä siis.

Omassa pihassa oli lumityöt tehty. Ulko-ovelle saakka tuoksui tuore leipä. Eteisessä sen jo huomasi, oli hiljaista ja rauhallista, siistiä. Lapset ovat mummolassa loppuviikon, olemme Miehen kanssa kahdestaan. Mies oli vapaapäivänsä kunniaksi siivonnut, pessyt pyykkiä, leiponut sämpylöitä ja tehnyt ruokaa. Söimme kahdestaan ilman ylimääräistä häsläystä, kaksi aikuista. Päivän kruunasi uusi Suuri Käsityö. Kannessa oli Veera Välimäki, ohjeissa Veeran suunnitelema huivi, johon ihastuin. Sattumalta huomasin, että minulla on huiviin olemassa sopivaa lankaakin. Samaisessa lehdessä oli ohje käsivarsineulontaan. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Edellisessä postauksessani kerroin miten pähkäilin mitä ihmettä tekisin Fat&Sassy langasta. Tein siitä huivin.

WP_20150108_002%5B1%5D.jpgWP_20150108_006%5B1%5D.jpg

Lankaa meni reilut nelisensataa grammaa, eli koko kerä. Aikaa meni ehkä 45 minuuttia. Lanka oli ihanaa. Huivista tuli ihana. Tekniikka oli kivaa vaihtelua normaaliin neulomiseen, sai äkkiä valmista. Ensimmäisestä kuvasta poiketen lopullisessa versiossa on kuusi silmukkaa. Lanka on niin paksua, että ohjeen kymmenellä silmukalla huivista tuli sangen lyhyt ja leveä. Tuollaisena se ylettää kahdesti kaulan ympäri.