On taas se aika vuodesta, jolloin ei enää tarkene ilman sukkahousuja tai kalsareita housujen alla. Tai no, ilman kalsareita tarkenee, mutta jotain siellä housujen alla on pakko olla, alkkareiden lisäksi. Ja että inhoan tätä vaihetta. Sukkahousut ahdistavat. Ne tuntuvat puristavan. Ne kutittavat, ovat vaikea pukea. Niihin jää se säärikarvojen pieninkin sänki kiinni. Mutta kaikesta huolimatta ne lämmittävät. Itse asiassa, olen monta viikkoa palellut töissä ihan suotta. Olis pitänyt laittaa sukkikset päälle (tai alle) jo aikaa sitten.

Sukkahousujen sanotaan myös tappavan suhteesta erotiikan. No okei, pakko myöntää, että eivät ne mitenkään kiihottavat kapineet ole päällä, saati sitten visuaalisesti. Mutta on se helvetti niinkin, että jos erotiikka parisuhteesta sukkahousuihin kuolee, niin jo on suhde heikoissa kantimissa. Ja sitä paitsi, miesten pitkät kalsarit lököttävine persauksineen eivät takuulla ole yhtään sen eroottisemmat. Päinvastoin. Harva nainen varmaan istuu sohvalla pelkät sukkahousut jalassa, miehet taas (kai?) melko yleisesti kulkevat kalsarisillaan kotioloissa. Meillä ainakin erotiikka kukoistaa, vaikka sukkahousut ja pitkät kalsarit on kaapista kaivettu esiin, eihän niitä niinä hetkinä pidetä (ainakaan meillä) päällä, vaan otetaan pois. Joku varmaan käyttää(kö?) sukkahousujen sijaan mielummin stay-uppeja, mutta minulla se on perse jota kylmii, joten stay-uppien kanssa jotuisin käyttämään villahousuja (mikä näin neulojalle ei muuten PITÄISI olla mikään ongelma värkätä itse), joka sekään ei olisi omiaan herättelemään eroottisia viboja (sori vaan Mieheni, taisit saada sellaisen mielikuvan nyt, ettei maailmassa olekaan niin paljo viinaa että voisit ikinä unohtaa tuon lauseen).

Aikoinaan lukiossa ollessani nyt jo eläkkeellä oleva miesrehtorimme kehui meille tytöille sukkahousujen nerokkuutta. Hän oli ollut teemabileissä, joissa miehet pukeutuivat naisiksi ja naiset miehiksi. Hän ihmetteli suuresti, että miksi miehille ei ole sukkiksia (nythän on), kun ne ovat niin ohuet ja huomaamattomat, kylmällä säällä lämmittävät ja lämpimällä säällä ovat viileät. Ja näinhän se on. Kaikesta huolimatta sukkahousut siis ovat mainettaan parempia, ja erinomaisen hyödylliset kapineet. Vaikka joku muuta väittäisi. Niitä käytän ja kärsin, kunnes a) joku keksii paremmat lämmikkeet b) Suomen ilmasto lämpenee niin paljon, että ei enää talvea ole lainkaan c) minulla on varaa viettää talvet lämpimässä paikassa d) minulla ei ole tarvetta käydä talviaikaan ulkona. Ja koska mikään edellä olevista ei ole tällä hetkellä vaihtoehto, käytän sukkahousuja. Ihanan kamalat kapineet.