Vastavalittu hallituksemme vääntää kättä hallitusohjelmasta. Yhtenä kiistakapulana on aborttilaki. Kristilliset haluaisiva abortin sallivat viikot pienemmiksi (nyt 12 viikkoa). Lisäksi he haluavat, että hoitohenkilökunnalla olisi oikeus kieltäytyä abortin tekemisestä eettisiin syihin vedoten.

Nyt on ihan pakko sanoa, että onneksi kristilliset eivät ole valtapuolue, muuten meillä elettäis kohta kommunistisen ajan Romaniassa, jossa abortit olivat ehdottomasti kiellettyjä ja sittemmin lastenkodit tupaten täynnä ei toivottuja, sairaita tai vammaisia lapsia, joita kukaan ei oikeasti halunnut hoitaa, ei edes näiden laitosten henkilökunta.

Ja mitä tulee tuohon hoitohenkilökunnan oikeuteen kieltäytyä abortin tekemisestä, niin koko juttu saa minut raivon valtaan. Ajatellaanpa, että nuori tyttö on raiskattu. Raiskauksen jälkeen hän huomaa olevansa raskaana. Raiskaus itsessään on hirvittävä teko, ja vaatinee vuosikausia, että siitä selviää psyykkisesti. Ja kun vielä tajuaa kantavansa rasikaajan lasta, niin ne rakastavat äidilliset ja onnen tunteet eivät varmana ole päällimäisiä tuntemuksia. Ja kun sitten lopulta saa kerättyä riittävästi rohkeutta hakeutua aborttiin, vastassa on henkilö, joka "eettisistä syistä" kieltäytyy sitä tekemästä. Mikäli ihminen ei pysty työnsä vaatimia tehtäviä tekemään, olis ehkä syytä hakeutua alalle, jossa oma elämänkatsomus ei estä työtehtävien suorittamista. Mitäs luulette kuinka kauaskantoista ns. normityössä olis kieltäytyä tekemästä "eetisistä syistä" omia töitään? Veikkaanpa, että jos minä ilmoittaisin asiakkaalle, että sori, ei me nyt teille mitään olla toimittamassa, kun edustatte väärää uskontokuntaa, aatetta, puoluetta tms., niin saisin aika äkkiä hakea töitä jostain muualta.

Oma kantani aborttiin on se, että itse en ehkä pystyisi sitä tekemään, mutta en millään tavalla halua estää muiden toimia asian suhteen. Noin keskimäärin voisin kuvitella, että abortti ei ole helppo päätös. Sen kanssa kun joutuu elämään koko loppuelämänsä. Ja loppupeleissä, abortin haluavat henkilöt kyllä löytävät ratkaisun tilanteeseensa muualta. Terveydenhoitoalan ammattilaisten sairaalaympäristössä tekemä abortti vaan on huomattavasti turvallisempi tehdä, kuin kotikonstein jossain muualla tehty keskeytysyritys.