Bongasinpa tämän aamun lehdestä jutun Reilun kaupan tuotteista. Jutussa verrattiin epäreilun ja reilun kaupan tuotteita. Ja olipa muuten aika järkytys huomata, että kahvipaketin hinnasta menee normisti puolet kauppiaan taskuun ja reilun kaupan versiosta 60%. Et reilu kauppa on reilua ainakin kauppiaalle. (koitin löytää linkin juttuun nettilehdestä, mutta en löytänyt).

Euroina tää menee käytännössä niin, että epäreilun kaupan kahvista tuottajamaa saa 1,15€ ja reilun kaupan kahvista 1,3€. Kauppiaan vastaavat luvut ovat 1,21€ ja 2,24 €. Olen vuosikausia kantanut syyllisyyttä siitä, että en raaski ostaa kallista Reilun kaupan kahvia. Nyt en kanna enää. Ostan halvinta tarjouskahvia jatkossakin. Melkoista kusetusta on Reilu kauppa ainakin kahvin hinnassa. Banaaneita ja punkkua voin ostaa reiluna versiona jatkossakin.

Jotenkin tuntuu aika järkyltä, että nimenomaan kauppias rahastaa Reilulla kaupalla, se kai kun ei käsittääkseni ole tarkoitus. Vaan tarkoitus on, että tuottaja saa tuotteistaan enemmän rahaa ja käyttää tuoton mm. työolojen parantamiseen. 

Mut ei tässä muuta. Piti vaan ihan helteen keskeltä ilmaista tuohtumus asiaa kohtaan, niin paljon rupes korpeemaan.