Ihan ensimmäiseksi pyydän, että ne jotka tunnistavat tämän läheiseni, josta alla lisää, pitävät tämän kirjoituksen omana tietonaan. Se huono puoli tämmöisen puolijulkisen blogin pitämisellä on, että sitä väkisinkin joutuu suodattamaan joitain asioita. Ihan niistä yksityisimmistä jutuista ei voi kertoa, kun tietää sellaisten ihmisten tätä lukevan, joita asia saattaa koskettaa tavalla tai toisella.

Eilen eräs läheiseni kertoi alkaneensa avieronsa jälkeen tapailemaan uutta ihmistä. Sinällään asia ei tullut mitenkään yllätyksenä, en sentään ihan imbesilli ole. Läheiseni luona käydessä väkisinkin huomaa juttuja: Toisen hammasharjan hammasmukissa, partakoneen kylpyhuoneessa, parisängyn molemmilla puolilla niin tyynyt kuin peitot (sinkkuna minulla oli kyllä 2 tyynyä sängyssä, mutta vain yksi peitto), tietyt puhelut jotka mennään puhumaan muiden kuulumattomiin jne jne. Samoin tämän ihmisen jota läheiseni tapailee, nimi esiintyy aika ajoin puheessa, ja nimenomaan siihen sävyyn että kyseessä on ihan muutakin kuin pelkkä hyvän päivän tuttu.

No juu, tämä asia ei mielestäni kuulu minulle mitenkään. Molemmat ovat aikuisia ja (olettaakseni) vapaita ihmisiä tekemään ihan mitä vaan. Tapailkoot tai olkoon tapailematta. Mutta. Eilinen tilanne oli vaan sellainen, että se on omiaan aiheuttamaan tuon otsikon hämmennyksen.

Olen työnantajani tarjoamalla palkattomalla lomalla ensi viikon. Tarkoitukseni oli vierailla perheenjäsenteni ja tämän edellä mainitun läheiseni luona. Kyselin jo alustavasti yöpaikkaa, mikäli jäisimme yöksi. Miehen kanssa olimme aiemmin jo pohdiskelleet, että jäämme yöksi tai sitten emme, riippuu ihan. Tuulen suunnasta, tähtien asennosta, raskaana olevan naisihmisen mielialanvaihteluista. You know what I mean. Mutta selvittelimme siis mahdollisuutta jäädä yöksi, mikäli siltä tuntuu. Kysyin läheiseltäni, että josko voisimme yöksi jäädä. Silloin hän ihan asiallisesti kertoo tapailevansa erästä henkilöä (tarkoituksenaan ilmeisesti kertoa, että tämä  henkilö joko käytännöllisesti katsoen asuu hänen kanssaan tai viettää paljon aikaansa läheiseni luona). Seuraavassa lauseessa minä taas, joka en oikein ehtinyt selvittää asiaa loppuun ennen kuin läheiseni kertoo oman uutisensa, sanon ettei se yöksi jäämisemme ole vielä läheskään varmaa. Ja samassa tajuan, miltä tuo lause melko varmasti kuullostaa toisen osapuolen korvissa. Eli siltä että koska hänellä on joku kierroksessa, emme haluakaan jäädä yöksi. Ja sitten alan selittämään. Että tarvii katsoa Miehen tilanne, josko hänet kutsutaan leikkaukseen ja miten saamme asiat hoidettua ja viemmekö Jannen tarhaan aamupäiväksi vai pidämmekö hänet kotona. (Kyllä, jos jäämme yöksi, Janne on joka tapauksessa päivän pois tarhasta, joten tuo viimeinen argumentti oli tooooodella ontuva.) Mitä enemmän selitin, sitä ontuvimmilta selitykset tuntuivat ja siitä jäi keskustelun toiselle osapuolelle ihan varmasti sellainen kuva, että meitä (=minua) ei kiinnosta pätkääkään tavata tätä hänen tapailemaansa henkilöä. No, en ehkä riemusta kiljuen tätä tapaamista odota, mutta onhan se edessä jonain päivänä kuitenkin. Ja kuten sanoin, minulle ei mielestäni kuulu pätkääkään se kenen kanssa aikuinen ihminen aikaansa viettää. Hyvähän se vaan on jos uuden suhteen löytää.

Nyt sitten, kaiken tuon selittelyn jälkeen päälle jäi tunne siitä, että meidän on jäätävä läheiseni luokse yöksi, jotta hän ei kuvittele meidän suhtautuvan negatiivisesti hänen uuteen suhteeseensa. Vaikka siis tuo yöksi jääminen ei ollut alunperinkään mitenkään varmaa, eikä tuo uusi suhde herätä juuri minkäänlaisia tuntemuksia vielä tässä kohtaa, kun en koko henkilöä edes tunne.