Helle pehmentää tämän naisen niin totaalisesti, että oksat pois. Pihalla tuntuu kuin valuisin sulan jäätelön lailla alas tuolilta. Ajatus ei kulje, eikä ole energiaa tehdä niin mitään. Sisällä meillä onneksi on sen verran viileää, että edes siellä olen toimintakunnossa. Mies on ollut positiivisesti yllättynyt, kun tuleva vaimonsa on puuhastellut milloin mitäkin, eilen mm. leiponut, pessyt pyykkiä, siivoillut keittiötä jne. Ilmeisesti Miehen yli puoli vuotta jatkunut hyvin vaivihkainen, suorastaan huomaamaton siisteyskoulutus on tehnyt tehtävänsä, ja minutkin on saatu huijattua siisteysintoilijaksi.

Vielä pitäisi tässä lähipäivinä saada aikaiseksi raivata olohuone uuteen uskoon nyt kun vaivalla löytämäni sohva- ja työpöytä ovat lopultakin saaneet väliaikaisen kodin äitini luota. Hirveen näppärää, kun joku perheenjäsen muuttaa isoon taloon, niin saa tavaroita säilytykseen. Viimeksi sinne vietiin Voten vaunut.. Vakaasti uskon meillä olevan vielä jonain päivänä sen verran tilaa, että omaisuuteni saadaan takaisin.

Olohuoneen lisäksi työlistalla on kellarin raivaus, vaate- ja muiden kaappien läpikäynti ja tyhjennys. Jostain on väkisinkin luovuttava, jotta saadaan lapsukaiselle tilaa.

Otsikkoon palatakseni, noin yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että Suomen kesä on liian lyhyt kuumuudesta valittamiseen, mutta tässä tilassa tämäkin meinaa olla liikaa. Olotiloja on tasan kaksi tosi kuuma ja vielä kuumempi. Kai se on pakko antaa periksi ja suunnata vaateostoksille etsimään kevyempiä vaatteita, kun viime vuotiset eivät enää kerrassaan mahdu päälle.