Me tavalliset työtä tekevät ihmiset olemme ahneita. Haluamme palkankorotuksia.

Viime viikonloppuna Raimo Sailas kehotti ihmisiä palkkamalttiin, jotta talous saataisiin balanssiin

Tämän päiväinen Iltalehti uutisoi, että joka kolmas olisi valmis palkanalennuksiin säilyttääkseen työpaikkansa.

Anteeks nyt vaan. Se on helppo huudella, jos tulotaso on merkittävästi keskivertoa korkeampi. Veikkaan ettei Sailas edes muista aikaa, jolloin hänen olisi pitänyt tulla toimeen keskiansiolla (joka on 3000 €).

Meillä Miehen opiskellessa tulotaso on pudonnut. Meistä kahdesta minä saavutan tuon keskiansion, miehen tulot jäävät reilusti tuon alle. Yhteenlaskettu kuukausitulomme on varmaan puolet esim. Sailaksen kuukausituloista. Näistä tuloistamme maksamme verot, asumisen, auton kulut, hoitomaksut, laskut ja ruoan. Viivan alle jää hyvin harvoin yhtään mitään. Me emme matkusta sukulaisia ja ystäviä kauemmaksi ikinä, koska ei ole rahaa. Auto on minun työni vuoksi milteipä välttämätön. Olen pyrkinyt vähentämään polttoaineen kulutusta yhdistämällä esim. ruokakauppareissun työmatkojen yhteyteen. Kauhulla odotan vuoden vaihdetta, kun kaikki nousee. Piakkoin maksamme arvonlisäveroa about kaikesta miltei neljänneksen tuotteen hinnasta. Miettikääpä sitä. Kaikki hinnat nousevat. Jos tilistä ei nytkään jää jäljelle juuri mitään, ihmettelen suuresti miten elätämme perheemme vuodenvaihteen jälkeen. Ja vielä vaaditaan perkeleen palkkamalttia. Ei ole ihme, että Suomen kansa voi pahoin, meidät verotetaan ja syyllistetään hengiltä.

Haluaisin nähdä miten asioistamme päättävät kansanedustajan ja virkamiehet pärjäisivät sillä rahalla, joka meille jää välttämättömien menojen jälkeen. Välttämättömiksi menoiksi lasken asumiskustannukset (laina, sähkö, vesi, mahd. lämmityskulut, vastike/vuokra), auton (verot, vakuutus, bensaa kaksi tankillista kuussa), ruoan, hoitomaksut (meillä n. 500€/kk), vaatetus (lapset kasvavat aikas nopsaan, joten vaatteita on hankittava jatkuvasti), vakuutukset ja terveydenhoidon. Harrastuksiin meillä ei mene rahaa, koska meillä ei ole varaa harrastaa mitään. Rahaa jää kuukaudessa näiden jälkeen noin satanen, joskus ei sitäkään.

Koska en ole päättäjä, minun on helppo huudella. Minun ei tarvitse miettiä sitä, miten valtiontalous laitetaan kuntoon. Näin taviksena voisin ehdottaa leikkauksia eduskuntaan. Kaikkien harrastuskerhojen avustukset pois. Kansanedustajien määrä puolitettaisiin. Avustajia sallittaisiin vain ministereille. Puoluetuet poistettaisiin, jollei puolue saa vakuutettua ihmisiä jäsenikseen, saisivat mennä nurin. Kansanedustajilta pois taksikortit. Jos on yli puolet täysistunnoisto poissa, saisi vain puolet palkasta. Kansanedustajien palkka laskettaisiin näiden ammatin mukaan. Sairaanhoitaja saisi sairaanhoitajan keskipalkan, insinööri insinöörin jne. Soputumiseläkkeet entisiltä kansanedustajilta pois. Jo tällä saataisiin varmasti miljoonien säästöt vuodessa. Mutta kukapa sitä omia etuisuuksiaan leikkaisi, helpompi vaatia jo valmiiksi pienituloisia pienentämään palkkaansa ja maksamaan lisää veroja.