Kuvittelin, että kun tämä rokottaako vaiko eikö rokottaa päätös on tehty, voisi edes yöt nukkua rauhassa. Päättämättömyys kun on valvottanut muutaman viikon ajan jo aika tehokkaasti. Mutta liian helppoahan se olisi ollut..

Heräsin aamuyöllä n. klo 02:30 tietoon siitä, että Hermanni oli kuollut. Olin ihan varma asiasta. Makasin sängyssä ja kuullostelin liikkeitä. Ei mitään. Nousin ylös, kävin vessassa ja juomassa. Ei edelleenkään mitään. Istuin tovin kovin tukalassa asennossa sängyllä, josko se saisi pikkumieheen eloa. Ihan hiljaista. Aloin olla paniikissa. Menin pitkälleni, käänsin kyljelleni ja selälleen ja takaisin kyljelleen. Ja sitten se tuntui. Pieni liikahdus. Tökin ja ravistelin mahaani, ja sain helpottavan vastauksen, siellä sitä oltiin, mukana matkassa edelleen. Oli meinaan ihan minuuteista kiinni, etten herättänyt Miestä ja sanonut lähteväni äitiyspolille tarkistuttamaan, että onko kaikki kunnossa.

Kello 04:50 heräsin uneen, jossa olin äitiyspoliklinikalla äitini kanssa. Hoitaja koitti löytää dopplerilla Hermannin sydänääniä. Vastauksena oli hiljaisuus. Aloin itkeä ja huutaa. Minut vietiin ultraan, ja siinä kohtaa heräsin. Ja taas kuullostelin pikku-ukon liikkeitä. Ihan hiljaista. Kaduin katkerasti sitä, että otin koko saamarin rokotteen. Lopulta tuntui taas se ihana potku. Melkein itkin helpotuksesta.

Aamulla seitsemän maissa Jannen herätessä heräsi myös Hermanni. Ja voin kertoa, että joka ikinen kipeä isku ja potku on tänään tuntunut yhdeltä juhlalta. Pelottaa ihan helvetisti, että samanlainen jatkuu tulevina öinä. Ja sitä, että jonain päivänä sitä potkua ei kuulukaan. Karmivaa. Tunne oli niin sanoinkuvaamattoman hirveä, että vieläkin ahdistaa. En ole erityisen uskonnollinen, mutta uskon tuolla ylhäällä jonkun suuremman olemassaoloon. Ja ihan varmana tästä päivästä lähtien lähtee minun puoleltani sänkyä iltarukous, varjele näitä elämäni pieniä..

Edit hetkeä myöhemmin: Rokotuksesta ei toistaiseksi siis noiden painajaisten lisäksi ole muita oireita kuin helvatan kipeä käsivarsi. Ja armoton väsymys ja koko ajan on törkeen kuuma, mutta noi kaks viimestä voi kyllä johtua ihan tästä paksuna olostakin.