On kevät. Ja tekis mieli möyriä pihassa. Siis noin niinkuin puutarhanhoitomielessä. Takapiha odottelee edelleen aikoja parempia. Etupihalla on jonkun entisen asukkaan joskus perustama perennapenkki. Ja hienosti se on perustettukin, sillä penkkiä koristaa kukkivat kukkaset keväästä myöhäiseen syksyyn saakka. Iloa riittää siis koko kesäksi. Penkki on kuitenkin sen verran vuosia nähnyt, että se on täynnä eikä näytä ihan hirveen kivalle. Nyt sitten pitäisi kaivaa kukkapenkki ylös, säästää osa perennoista ja sommitella kaikki uudelleen.

Puutarhamultaa on autotallissa 200 litraa. Sillä luulis saavan jotain aikaiseksi. Kunhan vaan sais aloitettua ne kaivuuhommat. Ja kaipa sen penkin muotoakin vois vähän muuttaa, nyt se on ikäänkuin hevosenkengän ja bumerangin hurmiohetken tulos pudotettuna pihan keskilaitamille. Just sellaiseen paikkaan, josta perheemme lapsiyksilöt kaikkein mieluiten juoksisivat.

Koska pidän erilaisista asioista, on pihan suunnittelu vaikeaa. Runsas englantilaistyylinen piha olis ihana. Tai sit ihana mummolanpiha vanhoine perennoineen. Minua viehättää myös kiinalaistyylinen puutarha, vesiaiheineen ja toimivine feng shuineen. Mutta kun pihaa käyttää rauhankeitaasta haaveilevan äidin lisäksi lasta ja yksi mies, jotka mieluiten ottaisivat pihalle hiekkalaatikon ja tramboliinin, niin kuten huomaatte, toiveet eivät oikein käy yksiin. Ja koska sitä pihaa ei ole kuin jotain kymmeniä neliömetrejä, niin jostain on luovuttava.

Se ei kuitenkaan ole keittiön ikkunan alla oleva valtava alppiruusu. Sen kaveri muuten etsii uutta kotia, et jos jotain kiinnostaa niin voi tulla kaivamaan sen pois. En veloita mitään ja saatanpa vaikka keittää kahvitkin. Eikä puutarhakeinu. Jolle sillekin pitäisi löytää parempi paikka kuin keskellä etupihaa.

Joten koska muuttujia on näin äärettömän paljon, on kai viisainta jättää piha nykyiseen tilaan. Hyvin suunniteltu kun on puoliksi tehty. Takapihan näen jo sieluni silmin, nyt tarvittais sitä osaamista ja lihasvoimaa suunnitelman toteuttamiseen. Tai entäs jos siirtäis sen etupihalla olevan ison alppiruusun vähän pienemmän kaverin takapihalle? Mahtuiskohan se sinne hiekkalaatikon, katetun terassin ja kaiken muun suunnittelemani tauhkan lisäksi. Ja olishan se kiva jos omalla pihalla olis omena- tai kirsikkapuu. Ja ruusutarha...