Yksi raskaus on takana ja toinen menossa reippaasti yli puolivälin. Ja eilen sitten kuulin, että raskaana olevilla naisilla on lain mukaan oikeus yhteen lepotaukoon. Eli että periaatteessa firman olisi pitänyt järjestää minulle ja muillekin raskaana oleville naisille paikka jossa voisimme tovin pötkötellä. Meidän työpaikalla tätä mahdollisuutta ei ole ollut tarjolla, joten pohdiskelin tuossa, jotta mitähän työtoverini tuumaisivat siitä jos kotoa roudaan kuutiooni patjan, peiton ja tyynyn ja otan ruokailun päälle sellaset puolen tunnin tirsat. Tosin tuossa kuukauden päästä voi olla hyvinkin mahdollista, että tarvitaan Pekka Niska nostamaan tämä äippä sieltä lattialta taas työskentelyasentoon, mutta se kai on firman ongelma, kun kerran ei ole meille sellaista paikkaa järjestänyt, jossa voisimme makoilla helpommin ylöspääsevässä asennossa.

Ja ihan oikeasti tätä kun ajattelee vakavalla naamalla, niin hyväähän se tekisi, kun se suurin pahoinvointi tulee monesti syönnin jälkeen. Ja pahoinvointiin auttaa se (oksentamisen lisäksi), että menee hetkeksi pitkälleen.  

Nyt kyllä harmittaa vietävästi, minulta on mennyt sivu suun monen monta tuntia minulle kuuluvaa pötköttelyaikaa. Kai tästä jonkun korvauksen voi vaatia? Muistakaas nyt kohtalotoverit perätä oikeuksianne työpaikoilla!