Törmäsin sattumalta Vuodatuksen etusivulla erääseen hääaiheiseen blogiin. Kirjoittajan häät ovat ensi vuoden elokuussa, ja nyt on jo teemavärit valittu ja askartelut alkaneet. Häiden budjetti oli 8000€. Ei siinä mitään, jokainen arvottaa elämänsä omalla tavallaan. Itse en ikäkuunapäivänä pistäisi tuollaista summaa yhteen päivään.

Meillä omaa rahaa meni häihin alle 1000€. Miehen puvulle on käyttöä jatkossakin, joten sitä ei pelkäksi hääpäivän hankinnaksi voi laskea. Minun pukuni kankaineen ja ompeluineen maksoi 120€, kampaaja 48€, sormus jotain alle 300, kimppu ja Miehen viehe 38€. Ostin miehelle hääpäivän lahjaksi Kalevala korun solmioneulan, ja Mies minulle "maskotin" rannekoruuni jonka hän osti minulle syntymäpäivälahjaksi. Hääkutsut maksoivat kympin verran, opastepahvit pari euroa. Alkoholijuomat kustansimme itse, tekivät noin satasen verran. Ruoat kustansi äitini, ja paikkana oli äitini koti, josta ei ainakaan vielä ole tarvinnut mitään maksaa. Hääkarkkeina toimi Fazerin siniset konvehdit ihan ilman mietelauseita ja pöytien koristeet saatiin ihan ilmaiseksi pihan juhannusruusupuskista. Vieraita oli viitisenkymmentä.

Meillä ei tosin tavoitteena ollutkaan mitkään suuren luokan prinsessahäät. Halusimme juhlia avioliittoamme meille rakkaiden ihmisten kanssa, kumpikaan meistä kun ei ole mielellään mikään juhlien keskipiste. Ilmeisen kivaa kaikilla oli, ainakaan kukaan ei ole uskaltanut sanoa mitään muuta. Juhlat olivat hyvin rennot ja aika meidän näköisemme. Minä ja Mies ainakin viihdyimme erinomaisesti.

Ja tuolle 8000€:lle, joka mainitsemassani blogissa on arvioitu, me ainakin keksisimme paljon parempaa käyttöä. Vaikkapa sitten asuntolainan lyhentäminen tai kylppäriremontti. Tuollainen summa yhteen päivään on mielestäni täysin järjetöntä tuhlausta. Mutta kuten sanottua, jokainen meistä arvottaa elämänsä tavallaan. Ja me Miehen kanssa olemme saaneet em. blogista jo monet hyvät naurut. Meillä kun häistä päätettiin huhtikuun alussa. Tänä vuonna. Ja naimisiin päästiin ihan kunnialla.