Kohta se on täällä, kesäloma. Vielä vajaa 3 päivää ja sitten se alkaa. Neljä viikkoa vailla huolen häivää.

Kesälomalla harrastamme todennäköisesti ainoastaan kotimaan matkailua. Syynä se, että Jannella ei ole passia, eikä Mies ole edelleenkään siinä kunnossa, että voisi pidempiä matkoja suorittaa. Kiertelemme siis sukulaisia ja tuttavia. Varokaa siis, oven takana voimme jonakin päivänä olla me :o)

Päinvastoin kuin eräät, meillä ei ole reissattu juuri muualle kuin mummolaan, ukkilaan, isomummolaan ja kummitätilään. Yksi pidempi reissu isoenon ja -enottaren luokse tehtiin ja hyvin meni. Jotenkin vaan ei ole tullut lähdettyä. Nyt kesän aikana reissuunlähdön on estänyt tehokkaasti rikkinäinen ilmastointilaite, jota ilman minä en vaan suostu pidemmille matkoille lähtemään.

Mutta, kesälomalla olisi tarkoitus lähteä Pohjois-Karjalaan. Autolla ajoa tulee sellainen kuutisen tuntia per suunta. Kummityttöä on helppo reissulla viihdyttää, otetaan mukaa tietokone ja ja pari piirrettyä. Mutta mites tuollainen alle vuoden ikäinen, joka ei vaan ymmärrä piirrettyjen päälle? Pysähdyksiä varmaan joudutaan tekemään ja paljon ja niihin on varauduttukin. Nyt siis otamme kiitoksella ja ilolla vastaan kaikki vinkit lasten matkaviihdyttämisestä ja noin yleisesti ottaen muutenkin matkan onnistumisen takaamiseksi ja siitä miten ne pahimmat karikot väistellään.

Oikein aurinkoista heinäkuuta kaikille tasapuolisesti toivottelee Myrkytär, joka on jo ihan kesälomafiiliksissä vaikka vielä muutama päivä pitäisi töissä jaksaa.