Viikonlopun vieraat saivat maistella allekirjoittaneen tekaisemia leivonnaisia:

Domino-kakku:

Pohja

1 pötkylä Dominokeksejä (laitoin pari lisää, kun vuokani oli ohjeen vuokaa isompi)

1-2 rkl sulatettua voita (tätä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa, mutta minun pohjani ei kyllä pysynyt kasassa ilman voita)

Täyte:

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

200 g tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

3 tl vanilijasokeria

5 liivatetta

1-2 rkl kuumaa vettä.

Tee näin:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. viideksi minuutiksi. Murenna keksin vaikkapa kaulimalla niitä muovipussissa. Sulata voi. Laita n. 2/3 keksimuruista voin sekaan. Painele voi-keksiseos irtopohjavuokaan (halkaisija ~20-22cm). Vatkaa vanilijakastike vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sokeri ja vanilijasokeri. Liuota lionneet liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivatemöhnä täytteen sekaan ja kippaa täyte keksipohjan päälle. Laita jäljelle jääneet keksinmurut kakun päälle koristeeksi. Hyydytä kakkua vähintään 4h, mieluiten yön yli jääkaapissa.

Oli älyttömän helppo, nopea ja hyvä kakku. Kuvattavaksi saakka ei jäänyt mitään.

Kinkkupiirakka:

 

1 valmis piirakkapohja

 

200g palvikinkkua

3 munaa

2 dl ruokakermaa

150 g juustoraastetta

½ rasiaa kirsikkatomaatteja

aurinkokuivattuja tomaatteja (3-4 rkl valmiiksi kuutioituja)

tuoretta basilikaa

Kauli pohja irtopohjavuokaan sopivaksi, muista myös reunat. Ripottele pohjalle kinkkusuikaleet ja aurinkokuivatut tomaatit. Pese ja puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne piirakan päälle. Laita vielä tuoreita basilikanlehtiä joko kokonaisena tai pilkottuna sekaan. Sekoita kulhossa munat ja kerma. Lisää puolet juustosta. Kaada munaseos pohjan päälle. Ripottele loput juustoraasteet piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua. Kuvaa ei ole tästäkään..