Koska olen hehkuttanut kaikille italialaisen jäätelön helrkullisuutta, niin julkaistaan nyt muutama kuvakin  matkalta..

Ensimmäisessä J pitelee kädessään jotain ihanaa, itse samaisessa paikassa söin pistaasi-suklaa yhdistelmän, joka oli viedä järjen mennessään. Tötterön takana näkyy jäätelötiski.

Paikan nimi oli Chocolat, ja se on mainittu Lonely Planetin Milano-oppaassa yhtenä must visit gelaterioista. Jäätelön lisäksi paikasta saa nimensä mukaisesti ihanan näköisiä suklaita, suklaaleivoksia, kakkuja sekä myös suolaista purtavaa.

1481578.jpg

Pyrimme ottamaan valokuvia mahdollisimman monesta syödystä jäätelöstä, mutta herkku vei niin kielen kuin mielenkin mennessään, joten niitä kuvia sitten kuitenkin on vähän vähemmän..

Yhden Gelaterian onnistuin ikuistamaan, paikka sijaitsi lähellä hotelliamme ja Stazione Centralea. Tarkkasilmäiset varmaan havaitsevat miksi juuri tästä paikasta piti kuva saada..

1481582.jpg

Tarkoitus oli tulla hakemaan tästä paikasta jäätelöt myöhemmin, mutta illallisemmen, miekkakala ja friteeratut äyriäiset täyttivät vatsamme sen verran hyvin, että emme enää olleet kykeneväisiä kävelemään parinsadan metrin matkaa paikalle.

Onnekseni tiedän Suomessa olevan muutaman paikan, josta italialaista jäätelöä saa. Yksi on Hämeenlinnassa Hallituskadulla kirkon vieressä. Tässä paikassa ainakin viime käynnillä jokainen jäätelöpallo laitettiin paikan päällä juuri paistettuun ihan oikeaan vohveliin. Suosittelen lämpimästi. Ja jos jäätelö ei maistu, on jäätelöbaaria vastapäätä pieni kahvila-konditoria, josta saa Suomen parhaat pullat.