Toimihenkilöunioni on asettunut tukemaan Tehyä. Hyvä hyvä! Itse kuulun Insinööriliittoon, ja ihmettelenkin suuresti miksei minun liittoni ole jo tukijoukoissa mukana. Jaa miksikö? No, perinteisestihän insinöörimiehet ovat pariutuneet sairaanhoitajien kanssa. Tämä prosentti on ilmeisen suuri. Johtuen mm. siitä, että tekut ja terveydenhuolto-oppilaitokset ovat usein olleet samalla paikkakunnalla ja kun toinen on miesvaltainen ja toinen naisvaltainen koulu, niin tokihan sitä on yhteisiä bileitä järjestetty. Ja bileissähän sitä tutustutaan mm. vastakkaiseen sukupuoleen. Joku koitti joskus väittää että kylmän ja kovan tekniikan alan miehet tarvitsisivat hoivaviettisiä naisia tasapainottaakseen elämäänsä. Minä väitän että syy on pikemminkin ollut tuo ensin mainitsemani. Mutta voihan se olla, että tiettyä tasapainotusta ammattikunnat toisilleen tuovat.

Ja vaikka jako olisikin muuttunut vuosien saatossa, niin ihan jo perinteiden vuoksi insinöörien pitäisi tukea sairaanhoitajia.

Nyt kaikki ne insinöörit joilla on sairaanhoitaja puolisona, olette joskus seurustelleet alalle opiskelevan tai työskentelevän kanssa painostusta liittoomme ja asetutaan tukemaan hoitajia. Te niistä joilla hoitajapuoliso on, vuodessa keskimääräinen palkankorotus (~500€), mikäli Tehyn vaatimus menee läpi tuo teidänkin perheeseenne 6000€ lisää rahaa. Sillähän tekee nelihenkinen perhe kahden viikon Thaimaan matkan ensi jouluna ihan kevyesti! Ja onhan se nyt noloa että Toimihenkilöunioni keksi tämän ensin...