Bloggaamisen sijaan olen viime viikkoina keskittynyt lukemiseen, neulomiseen ja lasten kanssa oleiluun. Kahden viikon päästä alkais työt, ja sen jälkeen aikaa kaikelle kotona tapahtuvalle toiminnalle on huomattavasti vähemmän kuin nyt.

Olen lueskellut neulekirjoja ja -lehtiä, mutta myös ihan oikeita kirjoja. Joissa on paperit paksun pahvin sijaan ohuesta paperista ja isojen kuvien sijaan paljon pientä tekstiä. Ihan parhautta! Tein selvää kahdesta Kathy Reichsin kirjasta, uusimmasta Vareksesta ja Anja Snellmanin Parvekejumalista. Nyt on luettavana Alice McDermottin Hurmaava mies. Viimeinen kirjoista ei kummoinen ole, mutta yritän sen joka tapauksessa kahlata loppuun. Vares oli taattua Mäkeä, Reichsin kirjat noudattiavt tuttua kaavaa ja laatua ja Snellman oli Snellmania. Kirja oli ihan hyvä, mutta en tykännyt kirjoitustyylistä tällä kertaa. Ihan liikaa jäi arvailujen varaan. Neulekirjoista pistin Cookie A:n Sock Innovationin kiertoon ja ostan saman kirjan suomeksi. Aivokapasiteetti ei tällä hetkellä vaan riitä neuleohjeiden lukemiseen muuten kuin ihan kotimaisella.

Olen neulonut joululahjaa Austermann Stepistä ja Miehelle villasukkia Novitan 7 veljeksestä. 7 veljestä saa kiitosta siitä, että paksuilla puikoilla neuloessa sukka valmistuu muutamassa päivässä. Moitteita taas tulee langan karkeudesta ja valmiin sukan kankeudesta, mielestäni Jättiraita ei ollut ihan noin karkeaa, liekö sitten syynä värikäsittely, Miehen sukat ovat tumman pertoolin väriset. Step taas puolestaan on ihanan pehmeää neulottavaa. Työ etenee huomattavasti hitaammin, mutta on se lanka vaan niin ihanaa.  

Nyt puikoilla olevien neuleiden lisäksi tarkoitus olisi tehdä vielä kolmet sukat pukinkonttiin. Mut kattellaan nyt kuin tässä oikein käy.