Lopultakin löysin kirjaston hyllystä Lehtolaisen Hilja Ilveskero sarjan viimeisen osan, Paholaisen pennut. Jos kaksi ensimmäistä osaa olivat vauhdikkaita ja jännittäviä, kolmas osa pistää vielä paremmaksi.

Henkivartijaksi kouluttautunut Hilja Ilveskeron uusi työnantaja on rikas liikemies Usko Syrjänen. Hiljan tehtävänä on suojella Syrjäsen kuvankaunista venäläistä morsianta Juliaa. Juliaa uhkaavat Syrjäsen ex-vaimon lisäksi myös edesmenneen aviomiehen sukulaiset, jotka ovat kovin katkeria perinnönjaosta. Syrjänen on tuttu hahmo jo sarjan aiemmista osista.

Koska dekkarista ei voi oikein kertoa mitään paljastamatta juonikuviota ja pilaamatta lukunautintoa, kerron kuitenkin sen verran, että Hilja tapaa uudestaan opettajansa Mike Virtuen sekä vastikään löydetyn siskopuolensa.

Kirja oli hyvä. Tämä sarja päihitti monta aiempaa dekkarisuosikkiani. Maria Kallio jää armotta jälkeen. Sarja ei kalpene kansainvälisille kanssasisaruksilleen lainkaan, monin osin jopa jättää nekin taakseen. Tykkäsin koko sarjasta todella paljon.

Suosittelen koti- ja ulkomaisten dekkareiden ystäville. Huonoa arkiluettavaa siksi, että iha jokainen sarjan kirja piti ainakin minua otteessaan niin, että luin ihan huomaamatta aamun pikkutunneille saakka. Jos tykkäät Annika Bengtzonista, Maria Kalliosta tai Rebecca Martinssonista tai Silta sarja on parasta tv-viihdettä sitten.. en tiedä minkä, tykkäät varmasti myös Henkivartija-trilogiasta.