Aamun lehti kertoi puolen sivun jutussaan 16-vuotiaan neitokaisen sweet sixteen synttäreistä, joita juhlittiin paikallisessa yökerhossa Las Vegas tyyliin. Synttärit olivat maksaneet vanhemmille 4000 €. Sitä ei kerrottu, kuuluiko neidin design mekko hintaan, vai kustannettiinko se muista varoista. Idea synttäreihin oli saatu mm. MTV:n my super sweet sixteen (??) ohjelmasta, jossa rikkaat vanhemmat kustantavat lapsilleen ökybileet. Jutussa ei kerrottu mitä neitokainen sai lahjaksi, jotenkin tuntuu, että DVD-elokuva tai CD ei ihan välttämättä saanut aikaiseksi ihastuksen kiljahduksia.. Tai ehkä olen vain kovin kyyninen ja kateellinen, kun en muista omia 16-vuotissynttäreitäni juhlitun mitenkään merkittävästi, jos ollenkaan. Olispa ihan jännä päästä katsomaan perheen normielämää, syödänkö siellä torstaisin hernaria tai kulkeeko lapsi Halpa-Hallista ostetuissa vaatteissa.

Meidän piltin lapsuus tulee olemaan tosi ankea. Äiti haki alkuviikolla ison muovikassillisen vaatteita työkaveriltaan ja tämän naapurilta. Huikeaan 27€ hintaa. Kassissa oli mm. toppapuku, Rukan sadepuku, 4 collegepukua, paitoja, housuja, sukkahousuja, jalkapalloasu, pitkiä kalsateita, sukkia jnejne. Lapsella on ainakin vaatteita lopputalveksi. Voin sitten angstaavalle teinille puolustella tätä muiden vanhojen vaatteiden hankkimista sillä, että äiti yritti säästää maapalloa teille lapsille ja teidän lapsillenne. Onhan se ekologista nääs, kun ei kaikkea osta uutena. Samalla voin koittaa piilotella viimeisimpiä itselleni hankittuja puikko/lanka/kirja/kenkä jne hankintoja..  

Onneksi meille tulee vain poikalapsia, ehkäpä he eivät hoksaa vaatia sweet sixteen juhlia. Tai mistä sitä tietää. Ehkä olis syytä ruveta jo pikkuhiljaa säästämään rahaa ihan varmuuden vuoksi. Koska kovasti epäilen, että tuo 4000€ ei tuolloin enää riitä, vaan euroja täytyy lätkäistä tiskiin lisää tonni poikineen. Olisipa joku tiennyt kertoa tämmöisenkin kulun ennen esikoisen alkuunpanoa, olis voinu miettiä vielä uudemman kerran, noilla rahoilla olis jo hankkinut paremman auton tai pari neliötä lisätilaa kotiin. Tosin elämä ei ehkä olisi ihan näin ihanaa siinä tapauksessa :o)