Olemme saaneet melkein myytyä asuntomme. Sen asunnon, joka oli ensimmäinen ihan ikioma kotini. Jonka seinistä revin rumat tapetit pois omin käsin, sitten hioin ja lopulta maalasin. Sen jossa sairastin masennukseni ja jossa siitä pikkuhiljaa toivuin. Jonka keittiön suunnittelin yhdessä isäni kanssa, ja josta tuli just täydellinen. Sen, johon Mies muutti kanssani ja jossa olemme aloitelleet tätä parisuhdetta sekä perhe-elämää. Jossa janne oppi mm. konttaamaan ja kävelemään.  Ja sen jossa kaikesta huolimatta on aikas kivoja naapureita ja Jannelle paljon leikkikavereita. Niin paljon tärkeitä ja rakkaita muistoja mahtuu neljän seinän sisälle. 

Uusi koti on siis hakusessa. Ja sepä ei olekaan ihan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Olen siis ns. asuinpaikkanirppanokka, eli minulle ei ihan jokainen osa tätä kotikaupunkiamme kelpaakaan. Mieluiten siis muuttaisin nykyisen taloyhtiömme isompaan asuntoon, valitettavasti kuitenkin on sanottava, että kukaan ei ole sieltä pois muuttamassa. Toki voisimme laittaa postilaatikoihin lappuja, että etsimme tästä taloyhtiöstä jne jne. Ja jos se asuinpaikka miellyttää, niin sitten asunnossa tökkii joku muu: liian pieni keittiö, liian pieni olohuone, liian ankea piha, liian ahdas jne. Uskon vaistooni, ja jos se sanoo asuntoon sisälle mennessä, että EI, niin sitten se on ei. Se pieni asia joka tökkii heti ensisilmäyksellä, tökkii ajan saatossa sitten potenssiin sata. Ja sitten kun löytyy se IHANA, niin sepä onkin liian kallis tai ihan väärällä alueella. Meillä kun nämä työt vaikuttavat aika lailla asuinpaikkaankin. Toinen on töissä toisella puolen kaupunkia ja toinen toisella. Siis täysin vastakkaisilla puolilla. Ja koska hermo menee nykyisenkin auton kanssa viikoittain, niin en toista romua pihalle tosiaankaan halua. Jomman kumman on siis pystyttävä kulkemaan töihin sujuvasti bussilla, pyörällä tai kävellen. Tietystikään sitä ei tiedä missä sitä parin vuoden päästä töissä ollaan, mutta jos olisin ennustaja, niin ennustaisin ensimmäiseksi lauantain oikean lottorivin, enkä suinkaan sitä työpaikkaa..

Ellemme jostain saa kahta huonetta taiottua nykyiseen kotiimme lisää, on se paikko vaihtaa isompaan. Että ostetaan uusi 4-5h + k rivitaloasunto mielellään keskustasta ja halvalla. Muuten vietämme ensi talven taivasalla.