Äitienpäivä lähestyy vääjäämättä. Nyt on käsillä ne viimeiset hetket jolloin lahjan ehtii ostamaan, sunnuntaina kun auki ovat vain kukkakaupat ja pienet ruokakaupat.

Iltasanomat kysyy otsikossaan Mitä äidille lahjaksi: Seksikäs alusasu vai paituli? Jos vaihtoehdot ovat nämä, kehotan kaikkia lahjanostajia jättämään ostokset väliin ja panostavan vaikka hiukan näyttävämpään kukkaan. Itselleni ei tulisi mieleenkään ostaa äidilleni seksikästä alusasua. Sori vaan, tiedän että äitini on vielä melko nuori, eikä välttämättä elä loppuikäänsä seksitöntä elämään, mutta en tosiaankaan halua ajatella asiaa sen syvällisemmin. Ja paituli, oikeesti. Valitkaa vielä sellanen Nanson jättimalli jollain muumikuvalla. Voitte olla varmoja, että paituli palaa seuraavassa juhannuskokossa.. Jos ei oikeasti muuta keksi, niin lahjakortti kosmetologille/hierojalle/kampaajalle on ehdottomasti parempi, joskin jonkun mielestä melko tylsä (paitsi verrattuna muumipaituliin) lahja. Itse ainakin ilahtuisin paaaaaljon enemmän noista kuin 1) "seksikkäästä" keinokuituisesta (kutittavasta, hiostavasta ja takuulla väärän kokoisesta) pitsi-polyesterisatiinialusasusta stringien kera, jotka katoavat muhkean ahterini uumeniin 2) paitulista, joka ei takuulla ole millään mittarilla katsottuna mitenkään kaunis yöasu, ja vie takuulla äidiltä sen viimeisenkin rippeen naiseudesta. Toisaalta, en olekaan vielä äiti, vasta tuleva sellainen, että en tiedä kannattaako minun sanaani uskoa tässäkään asiassa :o)

Äitienpäivänä, ainakin meidän perheessä, lapset muistavat äitiä, eivät miehet vaimojaan. Toki jos lapsi on hyvin pieni, niin on ihan ymmärrettävää jos isä jotenkin auttaa lahjan hankkimisessa. Toisaalta taas moni äiti ilahtuu jo siitä lapsen askartelemasta kortista ja hänen poimimastaan sinivuokkokimpusta (tai näin ainakin luulisin). Yllättävän moni äiti haluaa viettää äitienpäivän ilman lapsia, se on parasta mitä heille voi lahjaksi antaa..

Ja mitä itse olen aikonut antaa äidilleni? Sisarusteni kanssa rahaa uuden grillin hankkimiseen (tätä äiti siis toivoi itse..), sekä mitä ilmeisimmin lahjakortin hierojalle, ettei ihan yllätyksettömät juhlat tule.