Tai Bonas, kun en muista kumpaa se oli ja toi Piltti rimmaskin paremmin.

Meillä on aloiteltu tuossa muuton jälkeen vauvan totuttaminen kiinteämpään muonaan. Bataattia ollaan kersalle tarjottu kerran päivässä, ja hyvin pian annos piti nostaa yhdestä jääpalasta kahteen (meillä siis pakastetaan soseet jääpalamuotissa, on älyttömän helppoa saada sopivan kokoinen annos). Alkuviikosta ruvettiin antamaan hedelmäsosetta illalla, kun tuntui että poika kitisi nälkänsä.

Soseet olen tehnyt itse (paitsi hedelmä- ja marjaversiot), joten superäiti pisteet kääntyivät vaihteeksi nousuun sen ikuisen laskun sijaan. Tänään sitten (pisteet laskuun) ostin valmissosetta. Bataattia ja kesäkurpitsaa. Ja että oli sitten vaikea saada soseet pojalle vatsaan asti. Normisti siis lusikalliset vilahtavat lämpimämpään paikkaan hyvin sukkelaan, mutta kaupan soseen kanssa sai puljata tosissaan ja osa jäi syömättäkin, vaikkei annos ollut sen suurempi kuin normaalistikaan. Vielä iltasoseen aikaankin pikkumies oli hyvin epäluuloinen maistamaan tuttua päärynää (äiti tarjos sen vääränlaisesta lusikasta).

Päätin jo aikaisemmasta viisastuneena, Jannehan ei koskaan oppinut syömään valmissoseita, että Antille kaupan kamaa tarjotaan. On meinaan pikkasen helpompaa olla pois kotoa, kun kaverille voi tarvittaessa ostaa sosepurkin kaupasta, jos reissu venähtää. Mut ans kattoo nyt kuin meille tän asian kanssa käy..