Bongasin viikolla jostain blogista sytykeruusujen ohjeen. Ja niitä sitten piti päästä kokeilemaan, kun sopivasti tuli kananmunakenno tyhjäksi. Mies jo ehti epäilemään, että nyt tuli vaimolla taas aloitettua yksi keskeneräinen projekti, mutta tämän sain kyllä tehtyä valmiiksi, ihan varmaan vaan kiusalla ;o)

Niille joille sytykeruusut ovat vieras käsite, erinomaisen hyvä ohje löytyy mm. täältä. Kananmunakennosta siis väkerretään ruusuja, jotka upotetaan sulaan steariiniin. Näiden ruusujen avulla sitten on helppo sytyttää takkaa tai saunan kiusta. Ainakin meillä on noita kananmunakennoja käytetty jo vuosikausia sytykkeenä, mutta tämä oli mielestäni aivan loistava idea. Ja helppoa kuin mikä. Omistani tuli niin ruman värisiä, että en niistä kuvaa tänne laita, mutta ainakin Googlen avulla löytyy kuvia muiden bloggaajien tuotoksista.

Ja kyllä, me asumme edelleen sähkösaunallisessa, takattomassa kerrostalokaksiossa. Ensimmäiset ruusut lähtevät siis joulukukkasiksi äidilleni, jolta löytyy niin kiuasta kuin uuniakin, jossa ruusuja voi testata.