Sain tuossa pyhien aikaan loistavan bisnesidean: lapsiperheretriitti. Nykyään on muodikasta käydä retriiteissä. Kiireisen uraihmiset vetäytyvät viikoksi luostarin rauhaan ja hiljaisuuteen mietiskelemään. Että jaksavat sitten taas juosta oravanpyörässä. Samaan aikaan uutisoidaan yhä useamman ihmisen elävän yksin. Yksinäisyys on monen yksinelävän ihmisen vakivieras. Samaa retriittiä voitaisiin suositella myös lapsia haluaville henkilöille tai pariskunnille.

Meillä kotona, kahden pikkulapsen perheessä riittää ihmisiä ja elämän ääniä. Lisäksi meillä on yksi huone vähällä käytöllä. Voisimme siis sisustaa pikkurahalla tästä huoneesta retriittihuoneen. Materiaalia kun meillä on yllin kyllin. Lattialle pari vanhaa patjaa. Lakanat saa puhtaina ja mankeloituna, mutta itse pitää pedata punkkansa. Seuraksi petaushommiin saa kaksi pikkupoikaa, joiden lempipuuhaa on pujahtaa lakanan alle. Lattialle noin 100 pikkuautoa, 3 kovaäänisintä lelua sekä vino pino rakennuspalikoita ynnä legoja. Tv:stä saisi valita katsottavaksi joko illan tai aamun Pikkukakkosen tai valita DVD:n: Autot, Martin Tarinatalli, Lauri Kilpa-auto, Postimies Pate, Late Lammas tai Veeti Paloauto. Musiikki olis joko Rölliä, Ipanapaa tai Fröbelin palikoita. Ja kaikkien viihde-elektroniikkalaitteiden kaukosäätimet olisivat jossain lasten jäljiltä ja volumet täysillä. Tarjolla on myös ilmainen nettiyhteys talon koneella. Yksinäisyys on tipotiessään, kun koneelle mennessä kaksi natiaista olis hiiressä roikkumassa tai näppäimistöä painelemassa.

Aamuherätys hoituu talon puolesta. Kaksi nahkavekkaria toimitetaan vieraan huoneeseen noin puoli seitsemän aikaan aamulla. Vieras saa viihdyttää klapsia noin puoli yhdeksään isäntäparin kerätessä vielä hetken voimiaan omassa makuuhuoneessa. Aamun ohjelmaan kuuluu mm. pottahommat isomman kanssa sekä vaipanvaihto pienemmälle. Lasten vaatteiden vaihtaminen on vapaaehtoista. Seuraavat parisen tuntia vieras saa nauttia aamun Pikku kakkosen ja kahden ikiliikkujan seurassa. 

Retriittiin kuuluvat ateriat. Aamiaisella taskulämmintä puuroa ja haaleaa kahvia/teetä. Asuksi suositellaan jätesäkkiä, jossa on pään ja käsien kohdalla reiät. Lounaaksi edellisen päivän tähteitä. Välipala päivästä riippuen, jos ei muuta, niin kahvia/teetä ja pullaa. Päivällinen joko ihan kotiruokaa tai jotain äkkiä eineksistä. Iltapalalla tarjolla on puuroa, jogurttia tai viiliä. Vieras saa nauttia jokaisen aterian perheen lasten kanssa. Kahvia/teetä saa keitellä vapaasti päivän mittaan. Päivälepo alkaa noin 12.00 ja kestää päivästä riippuen 1-2h. Tänä aikana perheen pikkuenkelit nukkuvat, joten vieraan on suotavaa harrastaa jotain hyvin vähän ääntä aiheuttavaa toimintaa. Etenkin loppuviikosta vieras saattaa suorastaan nauttia näistä hiljaisista hetkistä. 

Päivän ulkoiluhetket ovat klo 10-11:30 sekä 17-18:30. Vieraan odotetaan osallistuvan näihin hetkiin, joten mukaan kannattaa varata vuodenajan mukaiset ulkoiluvarusteet. Talviaikaan ohjelmassa on pulkkailua ja lumitöitä, lumettomana aikana keinumista ja hiekkakakkujen tekoa. Jos oikein lykästää, ulkoilun kohokohta on kävellä noin 50m läheisen isomman tien varteen katselemaan busseja. Kesäajan bonuksena on hengailu leikkipuistossa muiden lasten ja näiden vanhempien seurassa.

Lienee turha mainita, että hiljaisuutta ei retriitin aikana ole saatavilla päivä- ja yölepohetkiä lukuunottamatta. Mikäli piirretyt tai musiikki ei pauhaa, ääntä pitävät lasten lelut ja lapset itse. Ja myös lasten vanhemmat. Vauvakuumeisen retriittiin sisältyy myös vieraan suorittama kauppareissu yksin lasten kanssa, lasten ruoan valmistelu ja nuoremman syöttäminen ynnä kaikki muut lapsen vaatimat huoltotoimenpiteet. Yksinäiselle ihmiselle suosittelemme elokuun lopun ja joulu-tammikuun vaihteen ns. punaisia viikonloppuja jolloin hinta on hieman korkeampi, mutta elämää talossa lasten synttäreiden vuoksi sitäkin enemmän. Mikäli vieras kaipaa lisä-ääntä, saadan sitä aikaiseksi helposti antamalla lapsille kattilankannet, joita on kiva paukutella laattalattiaan. Lisäksi on mahdollisuus jättää kuopukselta kiellettyjä, vaarattomia esineitä lattialle, sohvalle tai pöydälle siten, että tämä ylettyy niihin ja ottaa sitten tavarat kuopukselta kädestä pois. Muutaman minuutin itkupotkuraivari on taattu.  

Viikon tai punaisen viikonlopun retriitin jälkeen on yksinäinen ihminen täysin valmis palaamaan yksin kotiin ja hiljaisuuteen. Lyön vetoa, että ensimmäiseen viikkoon ei aukea tv tahi radio. Vauvakuumeiselle emme voi taata kuumeen poistumista, mutta ehkä halukkuutta kunnolliseen ehkäisyyn löytyy vielä hetkeksi.

Perheemme toivottaa Sinut ja/tai mahdollisen puolisosi lämpimästi tervetulleeksi. Varaathan viikkosi ajoissa!

Nyt uutuutena myös lapsiperheen sisustuskurssi. Kurssi kestää 3 päivää. Hintaan sisältyy 2 lasta, jotka hyvin nopeasti kartoittavat kotisi riski- tai vaaranpaikat. Kurssin jälkeen voit olla varma, että yksikään esine ei omien pilttien kätösiin ylety, eivätkä he pääse käsiksi uuniin, telkkariin, didgiboksiin tai muihin laitteisiin.