Kaikkea mahdollista (pakkasta, ennenaikaista synnytystä, ruuhkia ja hermojen menettämistä jne jne) uhaten uskaltauduin vielä kerran näin joulun alla kaupungille. Kun Miehen oli tehtävä vielä viimeiset tonttuhommat, ja itse tajusin, että mikäli Hermannille ei nyt just tällä sekunnilla hankita niitä kotiintulovaatteita, niin niitä ei varmaan sitten hankita enää ollenkaan. On meinaan selkä sen verran kipeä noista seisomisista ja kävelyistä, joita ostosreissuilla joutuu väkisinkin tekemään, että ei oikein enää nappaa.

Ja kun jossain alitajunnassa saattoi ehkä takoa sellainen pieni ajatus, että tässä nyt ei enää hirmusesti tosiaankaan ihmisten ilmoilla liikuta, eikä rahaa pysty tuhlaamaan, niin sitten päässäni jotenkin naksahti. Ostin ekasta kaupasta 7 Aallon kynttilälyhtyä, hiusharjan ja kosmetiikkaa. Koska ko. liikkeessä on menossa loppuunmyynti ja kaikesta sai alennusta.

Seuraavasta liikkeestä (H&M) sitten ostettiin Hermannin vaatteet. Toppapuku, kolme bodya, sairaalastatulovaatteet, parit housut, yöpuku, pipo, t-paita (näppärä talvivauvalle), 3 paria sukkia, ruokalappu... Ja ihan kaikkia noitahan toki tarvitsee matkalla sairaalasta kotiin. Mutta kun HenkkaMaukalla oli jo ale päällä. Ja se toppapuku oli puoleenhintaan. Ja yhdeksäällä eurolla sai 6 vaatekappaletta. Ja yhdet housut maksoi vaan 3 euroa.. Että sitten sitä mentiin ja lujaa. Muille odottaville äideille siis tiedoksi, että jos tarvii vauvalle kivan näköisiä vaatteita edullisesti, niin sinne vaan. Kannattaa tosin varautua siihen että tavaraa lähtee mukaan ehkä hieman enemmän kuin etukäteen suunnitteli. Ja ensimmäistään odottaville, (H&M:n) kietaisubodyt on ihan ehdottomia tuollaisen vastasyntyneen käärön pukemiseen. Ei tarvi puljata nauhojen kanssa, kun niissä on nepparit tai pelätä taittavansa vauvan niskoja, kun ei tartte pujotella mitään pään yli.

Ja sit erehdyttiin vielä menemään kirjakauppaan. Josta oli ihan pakko saada yksi kirjauutuus, Kunnaksen Tonttukirja, koska se vaan on pakko olla ja Jannelle Kunnakset lautanen ja muki.

Ihan totaaliromahdus siis. Ja oikeasti tuosta käsittämättömästä tavaramäärästä ehkä kolmasosa, jos sitäkään on tarpeellista. Muu menee ihan tämän romahduksen piikkiin. Mutta, kuten Pikkusisko joskus sanoi, on shoppailu milteipä parasta mahdollista terapiaa. Ja mitä enemmän sitä pistää rahaa menemään, niin sitä parempi mieli on. Ja toden totta, koskaan ei oo ollu niin euforinen olo, kuin silloin kun ostin tämän nykyisen kotimme ;o)

Ja koska olen nainen ja viimeisilläni raskaana, ei kauppareissu toki sujunut ihan kuten oppikirjoissa. Mies on päättänyt ostaa minulle uuden puhelimen joululahjaksi. Ja kävimme sitten kolmessa liikkeessä aparaattia katsomassa. Emmekä yhdessäkään näistä liikkeistä saaneet niin minkäänlaista palvelua. Ja viimeisen liikkeen kohdalla meni hermo. Ja laitoin melkoisen tulikivenkatkuista palautetta ko. liikeeseen. Ja kyllä, käytin raskauskorttia.

Ja sitten tiedotus Sojalle ja Enkelille, pakettinne ovat lopultakin postissa, ja oletettavasti ehtivät perille ennen joulua.