Erinäisistä syistä johtuen on Nukkumatti ollut kadoksissa. Perheen miehille se kyllä syytää hiekkaa, kuopukselle tosin melko nihkeästi, esikoiselle sellaista versiota, joka pistää sen vaeltamaan omasta huoneestaan äidin ja isän keskeen ja Miehelle ehkä riittävästi, mutta perheen lasten takia uni jää hänelläkin katkonaiseksi. Mutta minut Nukkumatti ohittaa kokonaan. Uni ei vaan tule, vaikka miten väsyttää. Päässä pyörii ja hyörii miljoonia ajatuksia, joille ei tule loppua. Kun kehän kiertää loppuun, se alkaa uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.. Mies neuvoi tarttumaan härkää sarvista ja tekemään asioille jotain ihan oma-alotteisesti, mutta tarviin vielä hieman rohkaisua.

Mutta ei hätää! Mitä tekee unettomuudesta kärsivä neuloja? Ei laske lampaita, vaikka se asiaan sopisikin. Eikä alpakoita, joka sekin on hyvä idea. Tämä neuloja laskee lankakeriä. On kaksi kerää Austermann Stepiä. Kaksi kerää Regian Kaffe Fassetia, löytyy kolme vyyhtiä lenkkimohairia, vyyhti Wetterhoffin Sivillaa. Vyyhti Kipuapu silkkivillaa. kaksi vyyhtiä vironvillaa, yksi kiekko hahtuvaa. Pari kerää Novitan Bambua, pari kerää Nalle Kukkaketoa, pari kerää 7 veljestä jättiraitaa, kolme kerää mohairlankaa jätskitrio väreissä, yksi kerä vihreää Kitten Mohairia, kaksi kerää Dropsin Fabelia jne jne jne.. Ja jos uni ei näitä laskemalla tule, niin sitten voi ruveta miettimään, että mitä niistä kaikista langoista sitten oikein tekiskään. Sukkia. Lapasia. Huivi. Kämmekkäät. Ja minkä ohjeen mukaan, vai keksiskö itse jotain. Ja sit onkin jo pää niin täynnä ideoita, että uni ei enää tule sen innostuksen takia.  Heti pitäs päästä puikkoihin ja itseään toteuttamaan.

Et ehkä tää ei ollutkaan ihan hirveen hyvä idea. Toisaalta samaan kehäpäätelmään voi päätyä laskemalla lampaita tai niitä alpakoita. Kun molemmista tehdään lankaa. Ja langasta voi neuloa kaikkea ihanaa.. Et jos sit lasken ens yönä vaikka kiviä. Tai lumihiutaleita.