Mies irvaili neulomisharrastuksestani. Kun lapsella (=Esikoinen) ei ole talvikenkiin sopivia villasukkia. Pojan ainoa kunnolliset villasukat ovat minun äitini Kummitytölleni tekemät raita seiskaveikkaiset, jotka ovat ehkä pari numeroa liian isot. Minun teki mieleni sanoa Miehelle, että eihän suutarin lapsillakaan ole kenkiä, mutta katsoin parhaaksi tarttua puikkoihin (3mm ruusupuiset muuten) ja lankaan (Dropsin Fabel) ja parissa illassa pyöräytin yhden sukan. Toinen pääsee puikoille tänään. Mallina on kivaksi osoittautunut Thuja. Itse kuviohan ei raitalangasta juurikaan erotu, mutta se antaa kuitenkin neulomiseen pikkasen vaihtelua kuin ihan perus 2o2n neulominen. Tällä mallilla teen takuulla sukkia toistekin.

Lasten sukkia on kiva tehdä ohuemmastakin sukkalangasta. Kun ne on niin pieniä, ettei edes minulla ehdi mennä hermo hitaaseen etenemiseen. Esikoinen odottaa uusia sukkia niin innokkaasti, että jaksaa kysellä joka päivä moneen kertaan, että joko ne uudet sukat on valmiit. Äiti-mokoma vaan on niin hidas neuloja, ettei ihan parissa tunnissa ehdi sukkaparia tehdä edes lapselle.

Ravelryn Kahelit-ryhmässä järjestetään VarastolankaKAL 2012. KALin tarkoituksena on käyttää olemassa olevaa lankaa joka kuukausi aloitettavaan uuteen työhön. Vuoden ajattelin aloittaa reippaasti kahdella neulella, lähetän Novitan tylsänbeigeä Cloudia värjättäväksi, ja teen Esikoiselle pipon ja kaulurin. Nyt vaan pitäis vyyhdetä lanka ja saada se postiin.