Sunnuntaiaamun traditioihini kuuluu ehdottomasti kaikkien sisustusohjelmien uusintojen katsominen. En koskaan muista katsoa niitä viikolla, joten sunnuntait ovat pyhitetty niille. Ihmisillä on mitä erikoisempia makuja. Mutta pääasia kai on se, että kotonaan viihtyy.

Minä viihdyn ja en viihdy meidän kodissamme. Viihdyn koska tämä on oma. Olen ollut muuton jälkeen omin käsin tekemässä tästä asunnosta itseni näköistä. Seinät olen omin käsin hionyt ja maalannut. Keittönkaappeja olin mukana suunnittelemassa, sain oman näköiseni ja vieläpä nostelin niitä puusepän kanssa seinillekin. Toki puuseppä sai muutamiin asioihin vapaat kädet. Kauniit vetimet sekä lasikaappien antiikkilasi olivat hänen valintansa, ja nappiin meni. Pidän makuuhuoneesta, eteinen on edelleen mielestäni kaunis. Pidän muutamista vanhoista huonekaluista, joita olen löytänyt roskiksesta ja kirpputoreilta. Pidän niistä isäni tekemästä kirjahyllystä ja kapioarkusta. Pidän lattiasta, punertavaa merbaulaminaattia, joka antaa kodille lämpimän sävyn. Takapiha on ihana, vaikka pieni onkin, eikä välttämättä ihan parhaimmassa kunnossa. Suunnitelmissa oli sekin laittaa kuntoon ensi kesänä, mutta taitavat nuo tulossa olevat häät syödä terassibudjetin.

Miksi sitten en viihdy? Koska muutimme kahden aikuisen tavarat kaksioon, meillä on pirun ahdasta. Huonekalut on sijoitetu seiniä myöten, koska tilaa muuhun vain ei ole. Olohuonetta "komistavat" lankalaatikot, korit, nyssäkät ja pussukat. Ja tokihan niiden paikka on käsien ulottuvilla, eikä sängyn alla, josta niiden käyttöön hakeminen on vaan raivostuttavan vaikeaa. Vessa on alkuperäiskunnossa, ja kamalan RUMA. Myös kylpyhuone kaipaisi päivitystä. Lisäneliöt, vaikka yhdenkin huoneen verran olisivat paikallaan.

Ihan konkreettisesti tarvitsen apua joltain sisustusihmiseltä huonekalujen sijoitteluun. Tyttären nurkka on olohuoneessa, joka on ainoa paikka johon se saatiin mahtumaan.

Millainen sitten olisi unelmieni koti? Tämä nykyinen tietenkin, pienillä muutoksilla. Vanhoja, kauniita huonekaluja pariksi modernille laiskanlinnalleni. Aidon lautalattian, joka tuntuisi lämpimältä jalkojen alla. Vihreän, viihtyisän keitaan takapihalle, jossa vanhat perennat kasvaisivat rehevinä ja kukkisivat läpi kesän. Ja nyt on sitten pakko ruveta laittelemaan asuntoa kuntoon..

Ja PeeÄs, katselen parhaillani kolmosen Pientä pintaremonttia-ohjelmaa. Siinä nuori mies sisustaja sijoitti vauvaperheen makuuhuoneessa sängyn nurkkaan. Sieltäpä sitä on kätevä toisen vanhemman kömpiä vauvaa hoitamaan.. Tilaa siis olisi huoneessa ollut sijoittaa sänky siten, että molemmille puolelle olisi jäänyt tilaa. Ja toteutettu sisustus oli minun mielestäni todella halvan näköinen. Budjetti kun oli melko iso 2000€ eikä asuntoon tarvinnut tehdä mitään suurta remonttia, vaan ihan maalilla selvittiin. Mutta kuten jo alussa sanoin, makuja on monenlaisia.