Näissä niin sanotuissa ruuhkavuosissa sitä helposti unohtaa itsensä. Etusijalla elämässä ovat perhe, koti ja työ. Minä itse on listalla häntäpäässä. Nyt kun olen tuon pääkoppani saanut jollain tasolla toimintakuntoon, on aika tehdä muutoksia myös muussa elämässä.

Vietin koko heinäkuun lomaillen. Irrottauduin työasioista niin täysin, kuin se nykymaailmassa vain on mahdollista. Sähköpostia en lukenut kertaakaan, puheluihinkin vastasin vain pakon edessä. Muutama sitkeä tyyppi soitteli useampaan kertaan, mutta uskoivat sentään kun sanoin etten asialle voi lomalla tehdä mitään ja ohjeistin ottamaan yhteyttä suoraan työpaikalle.

Loman aloitin juoksukoulun merkeissä. Viiden vuoden lapsiperherumba on saanut aikaan sen, että en ole liikkunut muuta kuin ne pakolliset jutut, postilaatikolle ja takaisin. Liikunta noin yleisesti ottaen on inhokkiasia nro 1. On ollut aina. Minua siis ei ole luotu liikkujaksi. Nyt kuitenkin innostuin netistä, Me Naisten sivuilta, bongaamastani juoksukoulusta, jossa tavoitteena on päästä kuukaudessa juoksukuntoon. Nyt olen siinä tilanteessa, että viiden kilometrin juoksu on edessä lauantaina. Tavoitteenani on jatkaa juoksemista tämän jälkeenkin. Löysin jopa jatko-ohjelman jossa viiden kilometrin juoksijasta tehdään puolimaratoonari.

Entisestä liikunnan vihaajasta ei ole tullut intohimoista juoksijaa ainakaan kuukaudessa. On ollut motivoivaa huomata, että entisestä sohvaperunasta on kuoriutunut esiin joku, joka pystyy juoksemaan 20 minuuttia putkeen. En koe minkäänlaista nautintoa juoksemisesta saati sen jälkeen. Olen lähinnä kai vain kiitollinen, että selvisin taas tästä lenkistä hengissä :) Mutta sitä ei käy kiistäminen, ettenkö olisi oikeasti ylpeä itsestäni. Ensimmäisen päivän viisi minuutin mittaista juoksupätkää saivat minut miltei oksentamaan, eilinen 20 + 10 + 5 min juoksu aiheutti kuvotusta. Näköjään tämmöisen plösönkin on hyvä haastaa itsensä, joskus sitä yllättää itsensä lisäksi kaikki muutkin.

Muutama neuvo niille, jotka innostuvat juoksemisesta. Kannattaa satsata hyviin juoksukenkiin. Ja ostaa ne asiansa tuntevasta liikkeestä. Ekat viikot pinttelin ikivanhoissa lenkkareissa, ja jalat kipeytyivät aivan järkyttävästi. Uudet pinkit Niken Pegasukset jalassa juoksu rullaa huomattavasti kevyemmin.