Käväisin tuossa viikonloppuna tupperikutsuilla. Ekaan kertaan ties moneen vuoteen, oisko yhteentoista. Kutsuille lähdin asenteella, että enhän minä sieltä oikeasti mitään tarvitse, mutta kun emäntänä oli tätini, niin kai sitä nyt sukulaiselle sen verran voi etuuksia suoda, että omalla pääluvullaan lisää osallistujamäärää.

Mutta mutta, Tupperwaren myyntiorganisaatio on ihan käsittämättömän ovela. Vaikka ei kotiin tarttis yhtään kippoa, purkkia tai purtiloa, niin kutsujen jälkeen huomaa tilanneensa älyttömän määrän tavaraa. Niin kävi minullekin. Tilasin eväsrasioita, pieniä kannellisia purkkeja lapsille (eli en siis aio lapsia laittaa niihin purkkeihin, vaan lasten pienet eväät, kuten rusinat ja muut sellaiset), leivontakulhon, herkkuhissin ja ties mitä muuta. Enkä edes tilannut kaikkea mitä mieli teki. Olis ollut tyylikästä muotoilua ja käsittämättömiä tarjouksia, ihania uutuuksia ja hyväksi todettuja klassikoita. Yhtäkkiä sitä huomasi, että ei vaan voi elää ilman tuotakaan törkeen kallista purkkia.

Koska sanovat mitä sanovat, niin ne tuotteet on kalliita, olivat sitten miten hyviä tahansa. Hyviä purkkeja saa halvalla jokaisesta halpakaupasta. Mut onhan niissä tuppereissa takuu, ja valitettavasti ne kestävät aivan pirun pitkään. On siis kauheen paha puolustella ostoksiaan kotona puolisolle, kun ne entisetkin purtilot ovat laatikontäytteenä. Eikä nuokaan ehkä olleet kuitenkaan ihan tarpeellisinta ostettavaa, mutta kun ne vaan oli niin ihania (no hei, ihana fuksianpunainen leivontakulho nyt vaan on oltava jokaisella itseään kunnioittavalla naisella)! Et tuli käytettyä tämän kuun omien ostosten budjetti muoviin. No joo, ihanan väriseen ja eittämättä laadukkaaseen muoviin, mutta muoviin silti. Kukas sitä nyt kaipaa uusia alusvaatteita tai sisäkenkiä, kun on laatikollinen muovikippoja tulossa.

Et ei enää tämmösiä kotimyyntikutsuja minulle. Viimeksi kun kutsuilla olin, olivat ne  itse pitämäni Partyliten kynttiläkutsut. Ja voin sanoa niistä tuotteista samaa kuin tuppereista, ovat ihania joo, mut tuoksuvia tuikkukynttilöitä saa halvemmallakin. Ostin silti (paljon) ja tykkään hulluna. Eräs tuttuni pitää säännöllisin väliajoin kaikenlaisia kutsuja, seuraavana olis Me&I kutsut, jonne en onneksi pääse paikalle, koska muuten poikien ylipursuava vaatekaappi täyttyis entisestään.

Lähden potemaan muovikippomorkkista työn ääreen. Siitäs saan!