Mistä helvetistä raskaana olevat naiset ostavat siistejä vaatteita, joita voi käyttää niin töissä kun kotioloissa, eivätkä maksa järjettömästi? Päälle sopivia paitoja ja toppeja löytyy joka kaupasta, kun muoti tänä kesänä on mitä on. Mutta housuja ja hameita! Farkkuja missään muodossa en halua, hiottaa jo pelkkä ajatuskin.

Tarvitsen siis pellavaiset tai vastaavat pitkät housut tai caprit. Henkkamaukalta en ole löytänyt siistejä housuja niiden yksien ostamieni lisäksi. Verkkareita, vapaa-ajalle sopivia capreja ja tummia farkkkuja kyllä löytyy, mutta ei sitten mitään kesäisen kevyttä ja viileää. Eikä mikään muukaan vaateketju muu äitiysvaatteita. Vaatteita toki löytyy, mutta törkeään hintaan. Sori vaan, mutta en maksa normipöksyistäkään 50-100 euroa, saati sitten äitiysversioista, joita käytän säkällä vaan pari kuukautta ja joutavat sitten roskiin.

Tällä hetkellä jalkaani mahtuvat vielä muutama vuosi sitten ostamani pellavacaprit (järkkyä muuten miten kaksi kesää sitten olinkin iso..), sekä viime kesäksi ostamani pellavahame. Kun ne jäävät mahan kohdalta ahtaaksi, edessä on sitten verkkariosatoa pariksi kuukaudeksi. Hätävaihtoehtona on avata caprien etusauma ja poistaa kuminauha ja ommella etuosaan joustava lisätila. Jos siis osaisi ommella. Tai sitten turvautua henkkamaukan masutuubeihin, jotka nekin ovat kesähelteillä varmaan kiitettävän lämpimiä...