Meidän perheessä Mies hoitaa pääsääntöisesti siivouksen. Ja tehokkaasti hoitaakin. Hänen sekasotkun sietokykynsä on huomattavasti alhaisempi kuin minun, joten levällään olevat lelut/vaatteet/astiat/mikä saa hänet tarttumaan imuriin noin viikkoa tai kahta aikaisemmin kuin minut. Ja totta ihmeessä myös meillä riidellään siivoamisesta ja siitä miten se tehdään.

Mies siivoaa: Aloittaa yhdestä huoneesta (yleensä keittiö), siivoaa sen kerralla loppuun ja siirtyy seuraavaan. Koti on siisti noin tunnissa.

Minä siivoan: Aloitan yhdestä huoneesta (yleensä keittiö), tyhjennän pöytiä ja huomaan lattialla tusinan verran pikkuautoja. Kiikutan autot olohuoneeseen omalle paikalleen. Huomaan lattialla kasan vaatteita. Kerään ne ja vien vessaan likapyykkikoriin. Laitan samalla pyykkikoneen pesemään ja huomaan, että vessanpönttökin tarvitsee pesua. Pesen pöntön ja lavuaarin. Lähden vessasta ajatuksenani palata keittiöön. Huomaan Jannen unilelun eteisen lattialla. Nostan sen ja vien makuuhuoneeseen. Petaan samalla sängyt. Ja hoksaan että pitäs varmaan mankeloida lakanoitakin. Ja tuumasta toimeen. Löydän makuuhuoneesta lisää pikkuautoja, vien ne olohuoneeseen. Kerään samalla loput pikkuautot lattialta. Kiikutan löytämäni pyyhkeen kylpyhuoneeseen. Huomaan pyykkitelineen olevan täynnä ja alan tyhjentämään sitä, että saan koneessa olevat pyykit kuivumaan. Vien vaatteita kaappiin, vaihdan samalla toisen lakanan mankeliin, palaan keittiöön, alan laittamaan ruokaa. Ennen kuin mahdun kuorimaan perunoita, on tyhjennettävä tiskikone ja ladottava tiskialtaassa olevat astiat koneeseen. Siivoan samalla pöydät ja pyyhin ne. Kuorin perunat ja laitan ne kiehumaan. Vaihdan Antille vaipan ja syötän pojan olohuoneen sohvalla. Laitan pojalle ulkovaatteet päälle ja vien ulos nukkumaan. Samalla vien roskat. Kerään loput vaatteet lattioilta ja vien ne likapyykkikoriin. Pesen vessanpöntön loppuun, vaihdan vaipparoskikseen tyhjän roskapussin ja vien täyden pussin olohuoneeseen. Kerään loput lelut pois lattialta ja menen keittiöön juomaan. Tyhjennän keittiön tuolit lehdistä ja leluista. Huomaan käsipyyhkeen olevan likainen. Vien pyyhkeen pyykkiin. Samalla vaihdan kaikki muutkin perheen käytössä olevat pyyhkeet puhtaisiin. Tyhjennän pyykkikoneen, laitan toisen koneen pesemään. Laitan pyykit narulle. Tässä kohtaa Miehellä palaa käämi ja hän suorittaa siivoamisen loppuun. Aikaa on kulunut ehkä puolisen päivää ;o) Em. toimintojen lisäksi olen siivouksen lomassa ehtinyt kirjoittaa blogiin, surffata Facebookissa, täyttää tyhjentyneet kuiva-aine purkit (koska se asian nyt vaan pitää tehdä heti kun tulee mieleen), juoda kahvit ja litran vettä sekä syödä noin levyllisen suklaata. Viihdyttänyt lapsia ja käynyt Jannen kanssa noin viisi kertaa potalla.

Väitän, että minunkin konstilla tulee ihan salettina siistiä, tosin siihen voi mennä aikaa toinenkin tovi..