Tänä aamuna kello soi tasan kello 6. Väsymys oli H I R V I T T Ä V Ä. Hetken aikaa jo mietin, että josko sitä jäis päiväksi kotiin nukkumaan. Raskaus, mikä ihana tekosyy. Mutta ei, nakuttava ääni takaraivossa (työmoraali) nostatti minut väkisin ylös noin 6:04.

Laittelin hiuksia, puin päälle, aloin aamupalalle. Kaksi paahtoleipää, päällä tuorejuustoa ja Oltermannia. Pari lasillista omenamehua. Söin kaikessa rauhassa, kunnes puolivälissä toista leipää alkoi tökkiä. Urheasti (tyhmä minä) söin leivän loppuun ja otin vielä vähän lisää mehua (tyhmä minä). Makuuhuoneen ovi kävi ja Mies ilmestyi näkyviin poika kainalossaan (menivät kakkapyykille). Poika oli vielä ihan unisen näköinen, mutta minut huomatessaan hymyili säteilevästi (ihan parasta: vaikka itse tulisi vessasta, niin Janne on naama hymyssä odottamassa, joka päivä töistä tullessani kaveri muistaa leiskauttaa sydämen sulattavan hymynsä). Muistan ajatelleeni, että vaikka miten aamulla ottaisi päähän, niin tuo hymy kyllä pelastaa huononkin päivän.

Ja sitten seurasi sarja virhearviointeja. Laitoin lasin pesukoneeseen. Luukun avatessani vastaan tuli (kuvitteellinen??) likaisten astioiden haju. Yökkäytti. Seuraavaksi hörppäsin vähän vettä, se kun yleensä auttaa näihin yökkimisiin. Seuraavaksi olisi pitänyt mennä vessaan ja laittaa deodoranttia kainaloon. Yökkäytti uudestaan, kun tajusin että vessassahan haisee kakka, koska vaipanvaihto puuhat olivat kesken. ja sitten ryntäsin kylpyhuoneeseen ja oksensin aamupalani lavuaariin.

Huomio: kaksi ja puoli lasia mehua, sekä kaksi paahtoleipää näyttää (ja tuntuu) oksennettuna paljon isommalta määrältä, kuin hetkeä aikaisemmin lautasella.

Muistilappu itselle: Älä oksenna lavuaariin mikäli olet nauttinut kiinteää ravintoa --> menee tukkoon --> oksu tulee uudestaan, kun kauhot kiinteää ainesta roskiin. Älä avaa tiskikonetta tai roskiskaappia aamupalan jälkeen --> haju pistää yökkimään. Säilytä deodorantti kylpyhuoneessa vessan sijaan.

Hankintalista: kumihanskoja, purkkaa autoon.

Hetken aikaa tapahtuneen jälkeen sitten kokoilin itseäni ja lähdin ajamaan töihin.

Huomio 2: jos olet oksentanut omenamehua, omenapastilli ei ehkä ole paras vaihtoehto hengityksen raikastamiseen.

Aamun positiivinen(??) havainto: Tätä kestää maksimissaan noin neljä kuukautta. Voiton puolella siis ollaan ja reilusti..