Sinkkuaikoina ja vielä ennen ensimmäistä raskautta minut tunnettiin mm. siitä, että en voinut vastustaa kauniita kenkiä. Ja niitä kertyi pari jos toinenkin. Kiinan reissulta kotiutui muistaaksi kymmenisen paria, joista muutamia on käytetty vain kerran (!), mutta kun olivat niin ihania ja halpoja..

Nykyään käytän mahdollisimman mukavia ja matalia kenkiä. Toki tämä raskauden aiheuttama painopisteen muutos vaikuttaa asiaan, mutta suurempana tekijänä on ihan silkka mukavuudenhalu. Käytin korkokenkiä, koska ne olivat kauniita joskin pääsääntöisesti aivan helvetin epämukavia käyttää. Aamulla hihittelin itsekseni, kun ajattelin niitä ihanaisia pinkkejä italialaisia korkeakorkoisia saapikkaita jotka oli vaan pakko saada. Ja jotka ovat noin vuoden verran olleet käyttämättöminä eteisen naulakon alla. Samaan aikaan vedin jalkaani niinkään pinkit kävelykengät, jotka ovat parhaat päivänsä nähneet jo jokunen vuosi sitten.. Ja ai että odotan marraskuun alkua, kun saan elämäni ensimmäiset goretex-kengät käyttööni. Kyllä kelpaa leikkipuistossa hengailla :D

No, rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että lenkkarit ovat lapsen kanssa ulkoillessa huomattavasti järkevämpi vaihtoehto kuin ne ihanat saapikkaat. Ja koska en juurikaan käy paikoissa joihin tarvitsee (tai saa) tälläytyä, niin nuo kävelykengät ajavat asiansa kauppareissuilla.

Mutta silti, vaikka tiedän että millekään supernaisellisille ja -seksikkäille kengille ei ole mitään käyttöä ainakaan ennen ensi kesää, siitä huolimatta bongaan juuri ne kengät kauppojen hyllyistä ja mainoksista. Ja vaikka kuinka nuo kävelykengät ovat mukavat, niin aina joskus kaipaan sitä korkokenkien epämukavuutta. Tässä asiassa se Audimies oli oikeassa. Korkkarit ovat naiselliset (tosin olen sitä mieltä, että mikäli miesten miehisyys olisi kiinni korkokengistä, niin niitä hyyyyvin vähän kauppojen hyllyiltä löytyisi. Kukaan muu kuin nainen ei voi olla niin hullu, että kiduttaa itseään ihan vapaaehtoisesti epämukavilla kengillä..).