Läski on pahasta. Läskeillä ihmisillä ei ole ihmisarvoa. Läskien ihmisten pitäisi mennä itseensä, syödä vähemmän ja kuluttaa enemmän. Läskit ovat rumia ja tyhmiä. Jokaisella ihmisellä on oikeus arvostella läskiä, vaikka sitten julkisuudessa. Tässäpä viime viikkojen anti ylipainokeskusteluun.

Tapaus 1: Lady Gaga lihoi kymmenisen kiloa. Nyt jokainen lehti näkee oikeudekseen arvostella tähden ulkonäköä. Verrattuna vaikkapa vuoden takaiseen, laulajatar on toku pyöristynyt, mutta lihava hän ei ainakaan minun mielestäni ole.

Tapaus 2: Jonkin radiokanavan (Voice tai NRJ) miesjuontaja iski läskejä vyön alle oikein urakalla. Suomessa on tilastoitu tehtävän lihavuusleikkauksia huomattavasti vähemmän kuin esim. Ruotsissa, huolimatta siitä, että suomalaiset ovat pohjoismaiden lihavinta kansaa. Leikkauksiin ei ilmeisesti riitä resursseja (tämä viimeinen on ihan omaa spekulaatiotani). Yksi leikkaus maksaa noin 10 000 € ja se maksaa normaalilla ihmisellä itsensä takaisin noin seitsemässä vuodessa, diabeetikoilla jopa nopeammin. Radiojuontaja oli sitä mieltä, että leikkauksiin käytettävä raha on silkkaa rahanhukkaa, ja lihavien olisi vaan katsottava mitä suuhunsa pistää. Ja rahaa menisi vain muutamia satasia. Teoriassahan laihduttaminen on helppoa. Kulutat enemmän kuin syöt. Mutta jos se käytännössä olisi noin helppoa, ei maailmassa olisi lihavia ihmisiä. Vaikeasti lihaville lihavuusleikkaus on hyvä keino saada painoa pudotettua. Lihavuushan on terveysriski, nostaa prosentuaalista riskiä sairastua erilaisiin "elintasosairauksiin", joten miksei lihavuusleikkauksia voida käyttää ehkäisevänä hoitotoimenpiteenä, jos kerran muut keinot eivät auta.

Tapaus 3: Vastasynnyttänyt julkkis esiintyy hyvin hoikassa synnytyksenjälkeisessä kunnossa. Toinen samassa tilanteessa ollut julkkis itkee julkisesti, kun kilot eivät olekaan parissa viikossa kadonneet. Tervetuloa taviksen elämään...

Tapaus 4: Rap-muusikko ja muotisuunnittelija Kanye West on kehottanut tyttöystäväänsä Kim Kardashiania laihduttamaan. Siksi jotta Kim pystyisi toimimaan mallina hänen suunnittelemalleen vaatemallistolle. Vinkki Kanyelle, suunnittele vaatemallisto tyttöystäväsi kurvien mukaan, näin saat vähän vähemman vihaa niskoillesi.

Kukaan meistä ei varmastikaan halua olla lihava. Minä en haluaisi olla 30 kiloa ylipainoinen, mutta en myöskään 50 kiloinen. Yritän kovasti tehdä asian eteen jotain, jotta olisin tyytyväinen peilikuvaani. Läski on murentanut itsetuntoni, en koe olevani millään lailla viehättävän näköinen. Mutta läski ei ole tehnyt minusta sen tyhmempää, laiskempaa tai huonompaa ihmistä. Elämäni ei ole ollut viime vuosina sieltä helpoimmasta päästä ja itsestäni huolehtiminen ei ole todellakaan ollut kovin suurella prioriteetilla. Aika ajoin päivästä hengissä selviäminen on ollut suuri haaste.