Vaikka meidän perheen lapsiluki on täynnä, niin ihan varmuuden vuoksi kirjaan ylös sellaiset ihan must jutut näin synnytyksen jälkeiseen elämään..

 1. Kunnolliset siteet jälkivuotoa varten. Libressen paksut yösiteet ovat ehdoton juttu. Hyvin toimivat myös superimukykyiset ja kooltaan valtavat virtsankarkailuun tarkoitetut siteet. Jos on tikattu, mitä paksumpi side, sen parempi. Ohuet kun tuppaavat hankaamaan.
 2. Liivinsuojat. Meillä käytetään Myllymyksujen Maijoja. Tilasin 10 paria lisää. Kestosuojat ovat kipeille rinnoille paljon huomaavaisemmat kuin kertakäyttöiset.
 3. Lansinoh-voide kipeille nänneille.
 4. Bepanthenia rikkinäisille nänneille.
 5. Rintapumppu pelastaa kun nännit on niin kipeät että imettäminen sattuu. Meillä käytössä Aventin käsikäyttöinen pumppu. Hintansa arvoinen, minun mielestäni kaikesta pesemisestä ja käsityöstä huolimatta parempi kuin sairaalan lypsykone.
 6. Suklaa. Pelastaa synkimmällä hetkellä niin sairaalassa kuin kotonakin.
 7. Kunnolliset imetysliivit. Näissä raha ratkaisee ja laadusta kannattaa maksaa. markettien valikoimien halvat versiot menevät yökäytössä tai hätätilassa.
 8. Rintakumit. Edelleen kipeytyneiden nännien kanssa oiva apu imettämiselle.
 9. Nenäliinapaketti, koska ihan kaikki itkettää. Tänään mm. isäni vierailu, Vauva-lehden artikkeli keskosvauvasta ja vuorotellen nuo pojat, kun ne on vaan niin ihania.
 10. Magnesium. Koska mahallaan ei voi nukkua kun tankit on täynnä ja selällään ei oo kiva nukkua kun luulee sotkevansa lakanat, niin edelleen nukutaan siis joko oikealla tai vasemmalla kyljellä ja joka aiheuttaa kramppeja joilta magnesium pelastaa.
 11. Perhe, suku ja ystävät, koska ne vaan on niin ihania.

Ja kiitos kaikille onnitteluista. Hyvin meillä jaksellaan, vaikka Hermannin bilirubiinit ovat taas nousussa ja verikokeissa ravataan harva se päivä. Ei vaan meinaa millään ehtiä koneelle kertomaan kaikkea, kun on noiden lapsukaisten kanssa niin paljon hommaa ja ihastelemista. Mutta tulossa Jannen eka Lasten Suusta- kommentti ja muuta esikoiseen liittyvää juttua jossain kohtaa.