Kaikki käsityöaiheiset blogit ovat tällä viikolla varmaan pursuilleet juttuja Tampereen Kädentaito -messuista. Liitynpä joukkoon nyt minäkin. Pidin vuoden taukoa messuilla käynnistä, koska järkeilin, että sisäänpääsylipun hinnalla ostan jonkun verran käsityö- ja askartelujuttuja ihan kaupoista. Tänä vuonna kuitenkin Tampereen Insinöörit tarjosi kaksi kappaletta lippuja jäsenilleen hintaan 5 € / kpl, joten olihan se tilaisuuteen tartuttava.

Messupäiväksi työn orjille valikoitui lauantai, kuten aika monella muullakin. Messuilla taisi tällä kertaa olla eniten näytteilleasettajia, kun uusi E-hallikin valmistui ja oli käytössä Uutta messuilla olikin E-hallin peränurkkaan piilotettu ruokamaailma, jossa oli tarjolla jos jonkinmoista herkkua lähialueilta.

Mutta sitten itse ostoksiin. Messuhankintoina piti ostaa Hopeasäikeen Silver-lankaa. Sitä kotiutui kaksi vyyhtiä. Silver-langan juju on lankaan kehrätty kimaltava stellina-lanka. Alkuperäisen suunnitelman mukaan toisen vyyhdeistä piti mennä joulupakettiin, mutta kotona lankoja hypistellessäni tulin siihen tulokseen, että molemmat jäävät minulle.

Ensimmäinen vyyhti oli kaunista semisolidia hopeaan vivahtavaa harmata. Kuvan värit ovat mitä ovat, koska nappasin kuvat pikapikaa kännykän kameralla.

WP_20131116_004-normal.jpg

Toinen ihanainen taas oli kaunista semisolidia pinkkiä.

WP_20131116_003-normal.jpg

Mielikuvissani näistä kahdesta tulee ihan itselle joku kaunis huivi. Ohjetta en ole vielä päättänyt sen tarkemmin.

Koko saalis on sitten kuvattuna edelleen surkealla kuvanlaadulla alla.

WP_20131116_002%5B1%5D-normal.jpg

Mukaan lähti Helmien talosta pieniä papukaijalukkoja, nappeja ja lumihiutaleaihioita Sinellistä, Puisia helmiä kolmessa eri värissä osastolta jonka nimeä en muista, joulusuklaata Fröökynän Herkusta (jolla on muuten myymälä lähi-ABC:llä. Vaarallista) sekä jumalaisen ihania, äidin ostamia Ammumelli toffeekarkkeja makuina minttu ja joulu. Suklaa on menossa joulupakettiin, mutta mellejä olen napostellut muutamia pitkin alkuviikkoa. Jumalaisia. Kuvasta puuttuu joka messujen traditio-ostokseni, piparimuotti. Ostopaikkaa en muista, mutta muotti on kuitenkin kissa. Ihan siksi, että lasten mielestä kissat on ihania. Aiempina vuosina meille on kotiutunut traktoria, bussia, lumihiutaleita ja tähtiä.

Ostosten lisäksi päähän jäi miljoonia ihania ideoita. Joista päälimmäiseksi jäi kaulakoru, josta kerron myöhemmin lisää, jahka minulla on aikaa toteuttaa idea. Lisäksi messujen jälkihuumassa hamstrasin joulukorttitarvikkeita, joista on tarkoitus tehdä lasten kanssa joulukortteja. Teimme eilen kolme, ja muistin miksi meillä ei askarrella. No, ehkä annan kultatussin ja kimalleliiman sekä korttipohjia lasten käsiin ja katsotaan mitä he saavat aikaiseksi. Äiti kun on näissä hommissa sanalla sanoen surkea.