Seurailen säännöllisen epäsäännöllisesti muutamia blogeja. Mielialasta riippuen. On jotenkin jännä huomata, miten täysin vieraan ihmisen elämä muuttuu pikkuhiljaa itselle tärkeäksi. Näissä blogeissa kerrotaan elämän iloista ja suruista, ja lieneekö kirjoittajien taituruutta, vai oman mielen tepposia, että eläydyn postauksiin ihan tosissani.

Eräässä blogissa jännitän adoptioprosessin etenemistä. Sain kyyneleet silmiini, kun lueskelin heidän odotuksensa olevan (toivottavasti) loppusuoralla. Nyt käyn päivittäin "kytiksellä", että joko odotus on ohitse. Pidän peukkuja ihmiselle tosielämässä, jonka tunnen vain virtuaalisesti. Koen nämä adoptioblogit itselleni läheisiksi siinä mielessä, että olen elänyt suuren osan aikuiselämääni siinä luulossa, että en voi saada biologisia lapsia ja adoptio oli tuolloin itselleni tärkeä asia. Jotenkin vaan eilen pysähdyin miettimään, että on tosi jännää miten täysin vieras ihminen puolisoineen on ajatuksissani.

Muutamasta blogista haen "vertaistukea" lapsiperheen elämään. Suurinpiirtein saman ikäiset lapset ja elämäntilanne muutenkin on sitä terapiaa parhaimmillaan. On hyvä nähdä, että muuallakin painitaan samanlaisten ongelmien kanssa ja iloitaan yhtä höpöistä asioista kuin meilläkin. Monet itkut ja naurut olen näistä blogeista saanut.

Muutamat bloggaajat tunnen ihan oikeastikin, ja niinikään jännäsin erään ystäväni raskautta, joka ajoittui samaan aikaan omani kanssa. Joihinkin bloggaajiin haluaisin ehdottomasti tutustua ihan livenäkin. Riski toki on suuri, entäs jos kemiat eivät kohtaakkaan, ja se "tuttu" ihminen onkin ihan toisenlainen kuin mitä on kuvitellut.

Uusiakin blogivinkkejä kaipailen. Totaalisista elämänmuutoksista. Sijaisperheen arjesta. Parisuhteen ihanuuksista ja kamaluuksista. Jos tiedät hyvän, seuraamisen arvoisen blogin tai pidät itse sellaista, pistä kommentteihin linkki.