Viihtyisällä ja mukavan rauhallisella alueella sijaitseva rivitalokotimme muuttui viikonloppuna lapsiperheen suloisesta (not) sekamelskasta varsinaiseksi työleiriksi. Meillä rakennettiin siis terassia. Kannatti valita ehkä kesän kuumimman viikonlopun kuumin päivä. Ja tehdä hommia kuumimpaan aikaan. Hiki virtas ja nahka punersi. sen verran kuitenkin motivaatiota oli, että emme saaneet edes kunnon riitaa aikaiseksi.

Hommahan eteni niin, että reilu viikko sitten purimme vanhan kestopuulaatoista väsätyn, talven jäljiltä joka suuntaan vinksallaan olevan entisen terassiviritelmän pois. Sitten kaivettiin. Ja kärräättiin ja kaivettiin ja kärrättiin. Keskiviikkona kävimme tilaamassa tarvittavan puumäärän, samoin kuin terassin alle tulevan hiekan. Hiekkaa sitten kärrättiin perjantaina ja lauantaina. Eikä kukaan luonnollisestikaan huomannut tarkistaa, että saatu puutavara oli tilatun mukaista.

Lauantaina kiikutin pojat mummun ja papan hoiviin, hain P-velin takooavuksi ja rupesimme hommiin. Eka yllätys tuli jo siinä kohtaa, kun avasimme lautanipun: Tilaamiani 4,5 metrin runkopuita ei sitten ollut tilauksessa ollenkaan. Tarkemmin kun lautakasaa perkasimme, niin selvisi että olimme saaneet yli kaksinkertaisen määrän sekä runkoon tarvittavia lautoja, että terassin katelautaa.. Lieneekö toimittaneella firmalle menneet laskut vai tilaukset sekaisin, en tiedä. Perirehellisenä soitin yritykseen ja kerroin, että saamamme tavara ei vastannut tilaamaamme, mut langan toisessa päässä oleva nuorehkolta vaikuttava poika ei kyl tajunnut suoraan sanottuna mistään mitään. Saatan ehkä laittaa palautetta ko. firmaan puutavaramyyjien ammattitaidottomuudesta.

No juu, mut homma saatiin alkuun ja saamme ehkä ylimääräisen puutavaran muilutettua naapurille, joka niinikään rakentaa kesän aikana terassia. Mies tosin innostui rakennushommista niin, että haluais tehdä terassin etupihallekin, mutta minä en ole ihan yhtä varauksettoman innostunut.

Kun sitten pääsimme lopulta hommiin, oli pirullisinta saada perustus kuntoon. Onneksi P-veli oli valveutunut ja toi työpaikaltaan kunnon mittalaitteet. Meillä saattaa siis olla Suomen suorin terassi ;o) Kun runko saatiin kasaan, loppu olikin sitten lasten leikkiä. Terassi saatiin testauskuntoon heti lauantaina ja Mies reippaana viimeisteli homman eilen. Ensi talvi kaiketi näyttää miten pieleen perustustyöt menivät, mut sehän on kai sit sen ajan murhe..

Terassin rakentaminen ei siis välttämättä olekaan avaruustiedettä, vaan siihen pystyy ihan tavalliset ihmisetkin. Nyt kun olemme oppineet terassirakentamisen alkeen, olemme milteipä päteviä rakentajia ja voimme pistää kaupungin tonttiarpajaisiin arvan vetämään. Äkkiäkös tällä kokemuksella sen omakotitalonkin rakentaa..